x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ochelarii holografici, computerul viitorului

Ochelarii holografici, computerul viitorului

22 Ian 2015   •   17:22
Ochelarii holografici, computerul viitorului

Firma Microsoft a lansat un nou model de ochelari holografici, Windows HoloLens, care combină mai multe tehnologii şi permit utilizatorului să se mişte într-o realitate alternativă, în care are în preajmă transpunerea în 3D a unor imagini generate pe computer, relatează Le Soir.

Radical diferit de modelele prezentate de Google, Samsung şi Oculus, noul dispozitiv are un design futurist şi este dotat cu o vizieră prin care hologramele se văd “suprapuse” cu obiectele din jur, perfect integrate în spaţiul înconjurător.

Această tehnologie catalogată drept “revoluţionară” de Satya Nadella, directorul general de la Microsoft, va putea fi folosită pe toate terminalele care dispun de programul Windows 10.

Noul produs, la a cărui dezvoltare a contribuit şi agenţia spaţială a SUA (NASA), utilizează numeroşi senzori, de direcţie şi orientare, cu ajutorul cărora experienţa este interactivă. Spre deosebire de căştile creatoare de realitate virtuală, utilizatorul de Windows HoloLens poate interacţiona direct cu hologramele, pe care le poate manipula cu ajutorul butoanelor care apar în faţa lui. Ochelarii care funcţionează fără cablu sunt destinaţi atât specialiştilor, cât şi publicului larg. (M.C)

×