x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange lansează un smartphone cu procesor Intel

Orange lansează un smartphone cu procesor Intel

de Alexandru Radescu    |    27 Feb 2012   •   09:50
Orange lansează un smartphone cu procesor Intel

Dupa colaborarile cu Lenovo si Motorola, americanii de la Intel vor livra pentru Orange procesorul Atom Z2460 la 1,6 GHz bazat pe arhitectura Medfield. Terminalul urmeaza sa apara pe piata in vara, sub brand Orange, au anuntat azi cele doua companii, in cadrul Congresului Telecom de la Barcelona (Mobile World Congress 27 feb – 1 martie).

Noul smartphone vine cu un ecran de 4 inci cu rezolutie 1024x600, camera digitala de 8 megapixeli capabila de inregistrare video HD 1080p si sistem de operare Android Gingerbread. Orange promite ca sistemul de operare va fi actualizat la scurt timp dupa lansare la cea mai recenta versiune Android 4.0.

Cu nume de cod “Santa Clara', noul terminal are iesire video HDMI si functioneaza in retea GSM/HSPA, cu viteze de 21,1 Mpbs la download.

Operatorul francez promite o eficienta energetica a noului telefon, bateria fiind capabila sa alimenteze intre doua incarcari 14 zile de standby sau 8 ore de apeluri de voce in retea 3G, datorita consumului redus facilitat de tehnologia Medfield. Orange noteaza de asemenea ca modelul va beneficia de o strategie "agresiva" de pret.

Smartphone-ul va fi lansat initial in Franta si Marea Britanie.

Intel, unul dintre “marii intarziati' in cursa de inarmare pe segmentul exploziv al smartphone-urilor, a anuntat in ianuarie ca chip-urile sale au fost adoptate de producatori, care vor prezenta in cursul acestui an modele bazate pe tehnologia producatorului american.

×