x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Podul lui Apolodor, o hologramă sârbească peste Dunăre

Podul lui Apolodor, o hologramă sârbească peste Dunăre

19 Ian 2011   •   18:54

“Proiecţia va reprezenta o replică a podului original, a cărui lungime era de peste 1130 metri”, a declarat Miomir Korac. “Vom instala pe Dunăre câteva pompe care vor propulsa în aer picături de apă, în care laserele vor proiecta imaginea podului”, a explicat Korac. Podul fi proiectat doar pe malul sârbesc al Dunării.

În plus, o machetă a podului proiectat de arhitectul Apolodor din Damasc, lungă de 50 de metri, va fi instalată în apropierea sitului original.

Construit în perioada 103-105, podul a facilitat invazia trupelor romane în Dacia.

Restaurarea acestui sit se înscrie în cadrul unui proiect mai larg de punere în valoare a siturilor antice din Serbia, denumit “Itinerarium romanum Serbia”.

“Dorim să legăm între ele toate siturile romane din Serbia cu scopul de a populariza ştiinţa, arheologia, dar şi din motive economice, deoarece aceste situri au un mare potenţial turistic”, a explicat coordonatorul proiectului.

Proiectul a primit sprijin financiar din partea Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) şi a unui consorţiu de bănci europene, în valoare de 13 milioane de euro.

“Vrem ca până la sfârşitul anului 2012 toate aceste situri să poată să primească turişti şi să punem în valoare faptul că 18 împăraţi romani s-au născut pe acest teritoriu, inclusiv Constantin cel Mare, împăratul care a promulgat Edictul din Milano în anul 313 e.n., care a făcut din creştinism religia oficială a imperiului”, a declarat Miomir Korac.
×