x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primele două licenţe de televiziune digitală ar putea fi acordate până la 1 ianuarie 2012

Primele două licenţe de televiziune digitală ar putea fi acordate până la 1 ianuarie 2012

09 Noi 2010   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să acorde primele două licenţe de televiziune digitală terestră până la 1 ianuarie 2012, în momentul de faţă fiind în lucru o nouă strategie în acest sens, a declarat azi Iosif Moldovan, secretar de stat în MCSI.

"În conformitate cu obligaţiile asumate în raporturile cu Uniunea Europeană, Guvernul  a decis implementarea serviciilor de televiziune digitală terestră la nivel naţional şi finalizarea procesului de eliminare a serviciilor de televiziune analogică până la 1 ianuarie 2012 (...) Încurajăm migrarea spre televiziunea digitală şi campaniile de informare ce vor facilita înţelegerea a ceea ce presupune această tranziţie", a spus Iosif Moldovan, citat de Mediafax.


"Proiectul de strategie este în lucru, încercăm să-l terminăm cât de repede. Vrem să finalizăm licitaţia până la 1 ianuarie 2012", a explicat Iosif Moldovan, prezent la Convenţia de Comunicaţii prin Cablu.

Pe de altă parte, Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, a reiterat poziţia potrivit căreia institutia susţine tranziţia la televiziunea digitală terestră la nivelul anului 2013, şi nu 2015, aşa cum a stabilit Guvernul în luna august.

Cătălin Marinescu a spus că o eventuală acordare a unui multiplex postului naţional de televiziune sau Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii nu ar încălca legislaţia europeană.

"Legislaţia europeană nu interzice şi foarte multe state din UE au atribuit direct unul dintre multiplexe furnizorului de conţinut, în speţă televiziunea naţională, indiferent cum se numeşte ea în diverse state", a spus Marinescu.

În ceea ce priveşte posibilitatea atribuirii unui multiplex către SNR, Cătălin Marinescu a explicat că la nivelul UE au existat şi state care au atribuit operatorului o licenţă de televiziune digitală. "Operatorul funcţionează într-o piaţă liberă, de aceea o astfel de atribuire trebuie să respecte nişte reguli, regulile sunt cele aferente unui ajutor de stat. Pe schema de ajutor de stat, notificând Consiliul Concurenţei, făcând o analiză a pieţei, notificând Comisia Europeană, deci cu circuit mai lung, şi nu printr-un act normativ", a mai spus şeful Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

×
Subiecte în articol: IT