x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SUA finanţează un Centru românesc de securitate informatică. Este implicat şi un partener tehnic al NSA

SUA finanţează un Centru românesc de securitate informatică. Este implicat şi un partener tehnic al NSA

de Alexandru Radescu    |    03 Iun 2014   •   16:17
SUA finanţează un Centru românesc de securitate informatică. Este implicat şi un partener tehnic al NSA

Astăzi s-a semnat la Ministerul pentru Societatea Informaţională un grant pentru înfiinţarea unui Centru de Inovare în domeniul Securităţii Cibernetice, acordat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare din cadrul Guvernului SUA (USTDA) Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT - RO).

Proiectul, care va beneficia de finanţare asigurată în totalitate de partenerii americani, 400.000 dolari oferiţi de USTDA şi 400.000 dolari de către General Dynamics Fydelis, un gigant american în domeniul securităţii, cu proiecte tehnologice dezvoltate pentru FBI, NSA sau US Marine Corps.

Bild: NSA spionează încă 320 de lideri germani

"Securitatea cibernetică reprezintă o prioritate pentru Ministerul pentru Societatea Informaţională și CERT-RO şi vom încerca împreună să construim o zonă în care să avem o securitate adecvată. Suntem încântaţi că prin utilizarea de tehnologii de securitate cibernetică din SUA vom consolida reţeaua din România,” a declaratconsilierul comercial al Ambasadei SUA Jim Cunningham, prezent la eveniment.

NSA monitorizează zillnic 200 de milioane de SMS-uri scrise în lumea întreagă

Ministrul Societăţii Informaţionale, Răzvan Cotovelea, a arătat că într-o primă fază va fi realizat studiul de fezabilitate, de către General Dynamics, acesta trebuind finalizat până la 15 septembrie 2015.


"După finalizarea studiului, centrul de inovare ar putea deveni operational în termen de şase luni. România a fost în competitţe cu toate ţările din UE pentru înfiinţarea acestui centru, care poate avea o importanţă regională", a mai spus ministrul.

NSA a "penetrat" în secret 100.000 de computere din lumea întreagă

Prezent la eveniment, directorul general al CERT-RO, Augustin Jianu, a precizat că studiul de fezabilitate va stabili caracteristicile centrului de inovare, dotările şi numărul de experţi încadraţi.




 


 


 

×