x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Revolutia Iphone

Tehnologie - Revolutia Iphone

de Alexandru Radescu    |    10 Ian 2007   •   00:00
Tehnologie  -  Revolutia Iphone

iPod, mobil, "internet communicator". Steve Jobs, presedintele Apple, a prezentat ieri la San Francisco cel mai asteptat gadget din ultimii doi ani, iPhone: iPOd, telefon mobil si "internet communicator".

iPod, mobil, "internet communicator". Steve Jobs, presedintele Apple, a prezentat ieri la San Francisco cel mai asteptat gadget din ultimii doi ani, iPhone: iPOd, telefon mobil si "internet communicator".

Doi ani si jumatate a durat dezvoltarea iPhone, a spus Steve Jobs in timpul discursului sau din cadrul evenimentului MacWorld. Este vorba de un mobil quad-band, in retea GSM, conectivitate EDGE si WiFi, informatii GPS, ecran wide-screen (3,5 inci), grosime 11,6 mm, camera foto de 2MP, bluetooth. Display-ul beneficiaza de o tehnologie speciala Multitouch, nu exista stylus, iar pentru piata americana, parteneriatul este in exclusivitate cu Cingular. Dispozitivul are sistem de operare OS X, browser Safari, push-mail (Yahoo IMAP), Google Maps, senzori de miscare si de lumina. Modelul de 4GB costa 499 dolari, iar cel de 8GB are un pret de 599 dolari. Mult asteptatul terminal va fi pe piata americana incepand cu luna iunie, in Europa in trimestrul al IV-lea, in timp ce in Asia va ajunge in 2008. Oficialii Apple au anuntat ca peste 2 miliarde de melodii au fost descarcate prin serviciul iTunes.

Cu aceeasi ocazie a fost prezentat si Apple TV, un video box, prin care informatia digitala este transferata pe televizor. Are un hard de 40GB si poate stoca pana la 50 de ore de continut video. Costa 300 dolari si va fi disponibil din luna februarie. Tot iPhone. In luna decembrie a anului trecut, compania Linksys, divizie a Cisco, a prezentat terminalul iPhone. Functioneaza in retea WiFi si foloseste serviciul Skype. A fost lansat in doua variante, cu preturi de 140 si 155 euro.

×
Subiecte în articol: IT