x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Windows - Bataie de cap cu Vista

Windows - Bataie de cap cu Vista

de Alexandru Radescu    |    27 Iul 2005   •   00:00
Windows - Bataie de cap cu Vista

"Windows Vista" ar putea fi numele sistemului de operare cu care va veni pe piata, din 2006, Microsoft. "Ar putea fi", pentru ca la cateva zile dupa ce oficialii Microsoft au facut public numele urmatorului OS (cunoscut pana in prezent ca "Longhorn"), a aparut o informatie cum ca managerul unei companii de soft "Vista" ar putea sa depuna o plangere la tribunal.

PROBLEME JURIDICE. John Wall este managerul companiei "Vista" (infiintata cu vreo sase ani in urma) specializata in servicii de comert electronic si tranzactii pentru intreprinderi mici si mijlocii. "Vom vedea care ne sunt optiunile, dupa care vom discuta cu reprezentantii Microsoft", a declarat pentru Seattle Times John Wall. Avocatiii sai urmeaza sa verifice daca nu cumva marca "Vista" de la Microsoft o incalca pe cea a companiei sale. (www.vista.com)

LUNGA ASTEPTARE. Microsoft a anuntat vineri ca viitoarea versiune a sistemului sau de operare se va numi Windows Vista. Sistemul, cunoscut initial sub denumirea de Longhorn, va fi lansat in 2006, la cinci ani de la aparitia pe piata a Windows XP, aceasta fiind cea mai lunga perioada care s-a scurs intre doua versiuni. Microsoft a promis ca va aduce numeroase imbunatatiri produsului sau de referinta: o securitate crescuta, precum si elemente grafice si de utilizare a computerului destinate navigarii pe Internet.

O versiune-test a sistemului Windows Vista va fi lansata la 3 august.

×
Subiecte în articol: IT vista