x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech WhatsApp a primit o amendă de 3 trei milioane de euro în Italia

WhatsApp a primit o amendă de 3 trei milioane de euro în Italia

12 Mai 2017   •   17:45
WhatsApp a primit o amendă de 3 trei milioane de euro în Italia
Sursa foto: Foto: pixabay

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp a fost amendată vineri cu trei milioane de euro (3,3 milioane de dolari) în Italia pentru transparenţă insuficientă în privinţa împărţirii datelor cu firma mamă Facebook, transmite DPA. 

WhatsApp a fost preluată de Facebook în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidenţialitate prin care Facebook a obţinut acces la datele utilizatorilor WhatsApp. 
Posibilitatea ca utilizatorii WhatsApp să refuze transferul datelor către Facebook "a fost indicată într-un mod inadecvat", susţine Autoritatea de reglementare din Italia, AGCM. De asemenea, instituţia a criticat WhatsApp pentru că a introdus "clauze incorecte" în reglementările sale, cum ar fi dreptul companiei de a anula unele servicii sau de a începe să taxeze clienţii fără a-i avertiza. 
În decembrie, Comisia Europeană a acuzat reţeaua de socializare Facebook că i-a furnizat informaţii înşelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, ceea ce deschide calea unei posibile amenzi de până la 1% din cifra sa de afaceri, aproximativ 280 de milioane de dolari. 
Disputa vizează o modificare a politicii de confidenţialitate a WhatsApp adoptată în luna august, conform căreia serviciul de mesagerie va partaja o parte din numerele de telefon ale utilizatorilor cu grupul mamă Facebook, ceea ce a declanşat o serie de investigaţii din partea mai multor agenţii de protecţie a datelor din UE. Comisia subliniază că, în notificarea cu privire la achiziţia WhatsApp, Facebook a dat asigurări că nu va putea asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii. 
"În prezent, Comisia este de părere că Facebook i-a furnizat, în mod deliberat sau prin neglijenţă, informaţii inexacte sau înşelătoare", susţine Executivul comunitar.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: whatsApp amenda italia