x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Mari interpreti de Folclor Elena Roizen, al patrulea volum al colecţiei Mari interpreţi de folclor

Elena Roizen, al patrulea volum al colecţiei Mari interpreţi de folclor

08 Noi 2013   •   16:02
Elena Roizen, al patrulea volum al colecţiei Mari interpreţi de folclor

Luni, 11 noiembrie, Jurnalul Naţional îţi aduce cel de-al patrulea volum al colecţiei de mari interpreţi de folclor: Elena Roizen, îndrăgita cântăreaţă de muzică populară dobrogeană.

Și-a început cariera artistică în anul 1965, debutând la Radiodifuziunea Română cu cântecul Hai, Dunărea mea. A fost, pe rând, angajată a ansamblurilor “Brâulețul” din Constanţa, “Nunta Zamfirei” din Eforie și “Dor Transilvan” din Bistriţa.

De-a lungul carierei, a înregistrat peste 100 de piese pe discuri, casete, CD-uri.

“Era atât de finuţă şi de suavă... era ca o adiere, Elena. Când cânta doinele cu glasul ei frumos, impresiona foarte mult... Când a început să cânte doine, prin 1960 și ceva, am simţit imediat că are legături cu Ardealul. Chiar i-am spus: “Elena, tu te tragi din Ardeal, doinele tale sunt de-acolo... te simt că eşti ardeleancă pe undeva”.

Avem o mare datorie, noi cei care i-am fost alături pe scenă. Să îi păstrăm amintirea pentru cei care vor veni, pentru cei care, nefiind alături de ea cum am fost noi, nu vor şti cine a fost Elena Roizen. Eu cred că, ajutaţi şi de sfatul specialiştilor, am vrea să introducem în concerte câte un cântec de-al ei, ca lumea să nu o uite. Eu am un cântec de-al ei... toate-mi sunt dragi, dar are un cântec “Drag mi-a fost omul frumos”...

Dacă povestim, dacă îi cântăm cântecele, noi cei care am cunoscut-o, Elena Roizen va dăinui în memoria noastră şi va avea un loc special în sufletele noastre, aşa cum are un loc special în galeria marilor interpreți ai cântecului popular românesc.”(Maria Butaciu, interpret de marcă al cântecului românesc).
“Mari interpreţi de folclor” este o colecţie-tezaur, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc şi realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu.

Seria “Mari interpreţi de folclor” cuprinde opt volume, cărţi însoţite de câte un CD audio şi reuneşte o serie de artişti valoroşi ai cântecului popular românesc: Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu.

 

×