x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Mari interpreti de Folclor Jurnalul National lansează Mari interpreţi de folclor, o colecţie-tezaur realizată de Marioara Murărescu

Jurnalul National lansează Mari interpreţi de folclor, o colecţie-tezaur realizată de Marioara Murărescu

23 Oct 2013   •   12:38
Jurnalul National lansează Mari interpreţi de folclor, o colecţie-tezaur realizată de Marioara Murărescu

Seria Mari interpreţi de folclor va cuprinde, pentru început, opt volume, carţi însoţite de câte un CD audio şi reuneşte o serie de artişti valoroşi ai cântecului popular românesc: Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu
Interpreţii, precum şi melodiile de pe CD reprezintă o selecţie de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc şi realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murărescu.

Tot Marioara Murărescu este şi autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o serie de citate din spusele şi din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreţi, numeroase repere cronologice care punctează etapele majore din viaţa şi din creaţia acestora şi o discografie selectivă. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puţin cunoscute, obţinute prin amabila colaborare a moştenitorilor). CD-urile care însoţesc volumele reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpreţilor.

Ne bucurăm că am scos la lumină aceste diamante ale folclorului românesc şi vi le punem la dispoziţie cu drag, alături de vorba bună a îndrăgitei Marioara Murărescu. Din 21 octombrie, primul volum al colecţiei, Maria Lătăreţu, va fi disponibil la toate chişcurile de ziare.




×