x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016. Finală SURPRIZĂ la handbal feminin

RIO 2016. Finală SURPRIZĂ la handbal feminin

19 Aug 2016   •   10:07
RIO 2016. Finală SURPRIZĂ la handbal feminin
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Echipa feminină de handbal a Norvegiei, campioană olimpică, mondială şi europeană en titre, a fost învinsă neaşteptat de Rusia în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, cu scorul de 38-37, după prelungiri.

În finală, Rusia va înfrunta surprinzătoarea echipă a Franţei, care a trecut de vicecampioana mondială Olanda cu 24-23. Pentru Rusia va fi a doua finală olimpică, la opt ani după cea de la Beijing, pierdută chiar în faţa Norvegiei.

Victoria Rusiei marchează o revenire în prim plan pentru echipa antrenată de Evgheni Trefilov, care nu mai urcase pe podium la o competiţie internaţional de anvergură din 2009, când cucerea ultimul său titlu mondial din cele patru pe care le deţine.

Rusia, care a avut în faţă un portar departe de forma sa bună (Kari Grimsbo), a fost condusă din teren de Vladlena Bobrovnikova (8 goluri) şi de Daria Dmitrieva (7). Echipa lui Trefilov a avut un debut de meci în forţă şi a condus cu 7-1, pentru ca avantajul la pauză să fie de trei goluri, 15-12. Scandinavele au egalat scorul în câteva rânduri în partea a doua, dar nu au avut niciodată avantaj pe tabelă. Pivotul Heidi Loke a egalat (31-31) cu patru secunde înainte de expirarea timpului regulamentar şi meciul a intrat în prelungiri.

Norvegia a avut în premieră avantaj (33-32), dar Rusia a profitat de superioritatea numerică şi a preluat conducerea. Camilla Herrem (ex-HCM Baia Mare) a ratat ultima şansă de egalare şi Rusia s-a impus cu 38-37.

În cealaltă semifinală, Franţa s-a impus la limită şi şi-a asigurat astfel prima sa medalie olimpică la handbal feminin. Cel mai bun rezultat pentru ''Les Bleues'' era până acum un loc patru în 2004, la Atena.

Franţa a fost condusă cu 4-2 şi 5-3, dar apoi a preluat cârma jocului şi s-a desprins la 9-6, terminând prima repriză cu un avans de patru goluri, 17-13. Olanda a reuşit să se apropie la un singur gol în min. 47, 21-22, iar scorul final a fost stabilit încă din min. 57 (24-23). Batavele puteau trimite meciul în prelungiri, dar, deşi au avut superioritate numerică în ultimele 23 de secunde, nu au reuşit să marcheze, Lois Abbingh (ex-HCM Baia Mare) nimerind bara.
www.agerpres.ro

×