x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Andrei Robert Mihai, CJ Ilfov: "Derulăm peste 15 proiecte, în valoare de 640 de milioane de lei"

Andrei Robert Mihai, CJ Ilfov: "Derulăm peste 15 proiecte, în valoare de 640 de milioane de lei"

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   12:00
Andrei Robert Mihai, CJ Ilfov: "Derulăm peste 15 proiecte, în valoare de 640 de milioane de lei"

În județul Ilfov se află în derulare circa 15 proiecte, în valoare de 640 de milioane de lei, spune Andrei Robert Mihai, administrator public al CJ Ilfov, la Conferința Națională „Ghidul campaniilor și programelor de sănătate 2023 - ajutor real pentru pacienții din Ilfov", organizată de cotidianul național Jurnalul și Antena3CNN.

"Ne bazăm foarte mult pe finanțările europene, și nu numai. Avem o alocare din bugetul local de 26 de milioane de lei dar aceasta va fi suplimentată pentru proiectul spitalului, de 100 de milioane, fără TVA, 5% din valoarea acestui proiect până în 2026 va fi asigurată de Consiliul Județean. Noi încercăm să implementăm proiecte din toate sursele de finanțare disponibile și urmărim cu interes orice apel se lansează, fie de politica de  coeziune, fie prin PNRR. Vă pot spune că la acest moment avem peste 15 proiecte în diferite stadii, în valoare de vreo 640 de milioane de lei.

Cel mai important este acest spital de la Buftea pentru că va fi o construcție nouă dar mai sunt proiectele ede screening, unde încercăm să susținem Asociația COPAC și Spitalul Militar Carol Davila pentru promovarea acestui proiect. Am avut întâlniri la nivel local cu medicii de familie și încercăm să promovăm permanent acest proiect.

Pe partea de screening de tuberculoză am organizat 20 de caravane medicale în județul Ilfov, tot pentru promovarea, conștientizarea problemei.

Încercăm telemedicina integrată și am contractat servicii pentru realizarea unui studiu de oportunitate care să evalueze infrastructura medicală existentă în județ și unde anume vom putea implementa un astfel de proiect.

Avem proiect pentru dotarea ambulatoriului de la Spitalul Buftea, acesta  este un proiect aprobat prin PNRR.

Am propus și pentru Spitalul Județean Ilfov un proiect asemănător. Din păcate n-a reușit să intre în bani pentru că noi suferim din punct de vedere al localizării geografice. Suntem o zonă mai dezvoltată pentru că suntem lângă București și finanțările sunt mai reduse față de restul țării dar pregătim proiecte și ne jucăm șansa până la capăt.

Tot pe partea de dotare am mai depus două proiecte la PNRR pentru dotarea cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nozocomiale la Spitalul Buftea și la Spitalul Județean Ilfov.

Mai avem trei proiecte pentru digitalizarea celor trei spitale - Buftea, Județean Ilfov și Spitalul Bălăceanca. Vorbim de foarte multe proiecte și urmărim programul de sănătate, sperăm să se lanseze apelul de proiecte.

Toate aceste  proiecte, cu anumite excepții unde finanțarea vine 100%, implică și o finanțare din partea bugetului local, în funcție de sursa de finanțare, dar va trebui să-i aducem din bugetul local. Acele 26 de milioane vor fi suplimentate în perioada următoare cu sume mai importante", detaliază administratorul special al CJ Ilfov. 

×