x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Reparaţii la terasă, în zadar

Reparaţii la terasă, în zadar

08 Oct 2009   •   00:00



Consiliul popular al Sectorului 3 ne face cunoscut că în zona blocului V23b, Str. Breaza nr. 8, există într-ade­văr degradări majore ale îm­brăcăminţii rutiere cauzate în principal de maşinile şi utilajele de tonaj greu pe care constructorul blocurilor le-a folosit în execuţie. Lucrările de construcţii de locuinţe din zonă sunt în curs de terminare, fiind de datoria acestuia să realizeze şi aleile de acces adiacente blocurilor, locurile de parcare, precum şi spaţiile verzi. Răspunsul este adresat cetăţeanului Gabriel Stepanov din Bucureşti.


Din cele trei scrisori de mai jos reiese, mult prea clar, că factorii care s-au angajat, cândva, în urma intervenţiei noastre nu au reuşit să ono­reze nici până în momentul de faţă solicitările petenţilor. Aşadar: "ICRAL Herăstrău îmi răspundea, la cele două adrese ale mele către revista Flacăra şi Consiliul popular al Sectorului 1, că va veni să execute lucrarea în semestrul 1, 1989. Nici până acum nu a sosit. Se apropie iarna şi voi avea acelaşi necaz - să-mi plouă în casă. În apartamentul meu nu este vorba de condens, ci de in­filtrarea apei de pe aco­periş." (Pa­raschiva Pirici, str. So­meşul Rece nr. 10, Cartierul Ae­ro­port Băneasa)


"La intervenţia dv., Consiliul popular al Sectorului 6 v-a făcut cunoscut că problema alimentării cu apă a etajelor superioare din blocul nostru a fost rezolvată prin punerea în func­ţiune a unei pompe. Realitatea este cu totul alta: lipsa apei se face tot mai mult simţită. Deducem că, atât dv., cât şi Consiliul popular aţi fost eronat informaţi de ICAB. Această situaţie durează de doi ani. Deşi de nouă luni am ţinut legătura prin telefon, aproape zilnic, cu inginerul Paul Anculescu de la SDA Sud, am fost amăgiţi cu fel de fel de promisiuni, fără acoperire." (Asociaţia de locatari bd. Păcii nr. 52-54, bl. 4, Sectorul 6)


Alexandra Munteanu din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi a fost atenţionată, în repetate rânduri, de către conducerea UJCPADM Călăraşi că, dacă nu se achită în mod conştiincios de sarcinile de serviciu, nu va mai putea continua munca de agent prestări la CPADM Căscioarele. La sesizarea petentei, privind acest as­pect şi adresată revistei, Consiliul po­pular al judeţului Călăraşi - Comitetul executiv ne face cunoscut acordul UJCPADM Călăraşi, privind cererea de transfer a semnatarei, în interesul serviciului, la SMA Chirnogi, în funcţia de primitor-distribuitor.


Angelica Diriftei din comuna Ve­reşti, reclama că, în mod ilegal, agentul fiscal al comunei i-a reţinut su­ma de 400 lei din ajutorul pentru ma­me cu mulţi copii, ce-l primeşte de la consiliul popular comunal. Consi­liul po­pular al judeţului Suceava confir­mă cele sesizate: agentul fiscal i-a re­ţinut prin chitanţă banii, în contul da­toriilor faţă de bugetul de stat. Pentru fapta sa a fost atenţionat de către Bi­roul exe-cu­tiv al consiliului popular al co­mu­nei, s-a anulat chitanţa res­pec­tivă ţi s-a efectuat plata către petentă.


Consiliul popular al municipiului Constanţa - Comitetul executiv: Unitatea constructoare, Trustul de Antrepriză Generală Construcţii Industriale Constanţa, care este şi administrator al blocului de locuinţe AV33, Aleea Egretei nr. 18, Constanţa ne-a asigurat că până la finele lunii august 1989 definitivează lucrările de canalizare. Perceperea unei sume de 5 lei/lună de apartament pentru uzura contoarelor a fost greşit reţinută de către sectorul cazare al trustului şi urmează să fie restituită locatarilor.


"Demersurile pe care le-am făcut pe lângă ICRAL Vitan din 1986 şi până în prezent, pentru repararea terasei, le-am arătat pe larg în anterioarele scrisori expediate. Trebuie să re­cunosc că intervenţia dv. a avut, totuşi, un factor pozitiv. Doi tovarăşi de la ICRAL Vitan au fost trimişi la faţă locului pentru a constata starea de fapt a apartamentului, ceea ce nu se mai întâmplase până atunci. Răspunsul primit de la ei pare, pentru un nea­vizat, că s-ar fi întreprins câte ceva.  Au făcut unele reparaţii, au luat şi alte măsuri. Dar total insuficiente, răs­pun­sul dat fiind de circumstanţă". (Nicolae Chiru, bd. I.B. Tito nr. 37, bl. Z4, sc. 5, et. 4, ap. 65, Sectorul 3)
Orice alte comentarii sunt de pri­sos. Aşteptăm ca răspunsul factorilor vizaţi să aibă, totuşi, acoperire în fapte şi nu în hârtii.
Maria Bogdan Radu - Flacăra, nr. 40/1989

×
Subiecte în articol: special