x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Avionul s-a prăbuşit cu o viaţă

Avionul s-a prăbuşit cu o viaţă

de Diana Scarlat    |    06 Iun 2009   •   00:00

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit aseară la Clinceni, în timpul unui zbor de antrenament. Pilotol, care era şi comandantul aerodromului, şi-a pierdut viaţa. Avionul zbura la aproximativ 200 de metri şi a explodat la contactul cu solul.



Ar fi trebuit să-i distreze pe copii însă destinul a ales altceva. Mihai Dobre, pilotul dispărut în tragicul accident, era un profesionist, unul dintre cei mai buni piloţi din ţara noastră. Avea 24 de ani şi zbura de la 15 ani. Moştenise pasiunea pentru zbor din familie. La Clinceni, viaţa sa a fost curmată aseară, în jurul orei 20:00, în timpul unei manevre executate foarte aproape de pământ. Mihai Dobre se pregătea pentru demonstraţia aviatică ce ar fi trebuit să aibă loc astăzi, însă evenimentul a fost amânat. Mitingul aviatic ar fi trebuit să fie o surpriză pentru copii. Nu se putuse organiza chiar de ziua copiilor, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi fusese reprogramat pentru 6 iunie. Avionul implicat în accident aparţinea lotului naţional de acrobaţie al României.

NU AVEA CUTIE NEAGRĂ

Mircea Ciucă, director de investigaţii aeriene la Ministerul Transporturilor, a declarat că echipa de anchetă va lua în calcul toate ipotezele posibile: respectiv defecţiune tehnică, eroare umană sau situaţie dificilă, implicit condiţii meteorologice. Însă a mărturisit că lucrurile se vor complica, iar investigaţiile vor putea dura luni de zile, pentru că aeronava nu avea cutie neagră.

×
Subiecte în articol: special