x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dacă nu învăţ, nimic nu sunt

Dacă nu învăţ, nimic nu sunt

de Carmen Dragan    |    03 Dec 2010   •   12:11
Dacă nu învăţ, nimic nu sunt
Sursa foto: Carmen Drăgan/

140823-poza-002.jpg„Preludiu” de J.S. Bach şi „Valsul glu­mă” al lui Şostacovici, în interpretarea elevului de numai 10 ani Ştefan Si­­mi­o­nescu, un fragment din „Spăr­gă­to­rul de nuci” dansat de mica balerină Denisa Iagăru, melodii precum „E ziua ta”, cântate de corul şcolii, condus de pro­fesoara Sorina Ivancu, sunt doar câ­teva dintre momentele artistice în­cântătoare găzduite de Palatul Copii­lor din Bu­cu­reşti la 26 noiembrie. Săr­bătorirea a 76 de ani a fost un moment de emoţie şi  bucurie pentru toţi cei care au trecut de-a lungul timpului pragul Şcolii nr. 146. Sala mare a Palatului Copiilor a adu­nat dascăli, elevi şi foşti elevi, părinţi. Pe­tre Craşoveanu, directorul şcolii, a ex­pli­cat celor prezenţi motivul întâlnirii: „Fes­tivitatea de astăzi este dedicată tu­tu­ror celor care au reprezentat cu cinste şcoala noastră – cadre didactice, elevi, pă­rinţi, autorităţi locale şi foruri superi­oa­re educaţionale care au patro­nat-o”.

Invitaţii au avut parte de un spectacol amuzant, cu titlul „Dacă nu învăţ, nimic nu sunt”, pregătit de profesorii Mi­hai Şirlincan şi Corina Dragu, de la Clu­bul Copiilor, Sector 5. În contextul unui caz prezentat la tribunal, prin faţa publicului s-au perindat diverşi „martori”, care au recitat, au cântat şi au dansat.

Situată pe Şoseaua Panduri, pe locul unde se spune că ar fi avut corturile tabăra lui Tudor Vladimirescu, şcoala „I.G. Duca” a fost construită în anul 1933. Placa de temelie a clădirii a fost pusă de I.G. Duca, politician, prim-mi­nistru al ţării, la data de 21 noiembrie 1934. Din anul 1935 până în 1960, în clădirea de astăzi a funcţionat Şcoala Nr. 50 băieţi „I.G. Duca”. La 1 septembrie 1960, când s-au numerotat din nou unităţile şcolare, Şcoala Nr. 26 de băieţi a fost transferată în clădirea din Şoseaua Panduri. Din anul 1998 şi până astăzi a rămas denumirea de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 146 „I.G. Duca”. Dan Grigore, Ilie Năstase şi Mircea Vintilă au învăţat în această şcoală, care are cabinete de informatică, matematică şi limba română, laboratoare de chimie şi fizică, bibliotecă, amfiteatru, sală de sport.

×
Subiecte în articol: lumea copiilor jurnalul de duminică