x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special De la pixelul albastru la hoţia Robertei

De la pixelul albastru la hoţia Robertei

24 Sep 2010   •   00:00
De la pixelul albastru la hoţia Robertei
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional
Pentru că a girat votul fraudulos la legea pensiilor, se impune demisia preşedintei Camerei Deputaţilor.
O conjuraţie a minciunii şi fraudei acoperă cu falduri murdare regimul Băsescu. Nu trece zi de la Dumnezeu ca ţara să nu fie scurtcircuitată de întâmplări bizare, puse să adauge noi şi noi diversiuni menite să ascundă evidenţa. Exponenţii de frunte ai regimului prezidenţial introdus de facto cu forţa în România au un exerciţiu pervers al transformării albului în negru şi a negrului în alb.

Frauda de la alegerile pre­zi­denţiale a fost posibilă prin indu­cerea în eroare a milioane de oameni că Traian Băsescu nu a lovit peste faţă un copil. Candidatul hanoracelor portocalii a deturnat adevărul cu expertize aiuritoare, bazate pe subiectivismul pixelului albastru. Un dos de palmă întors acum cu un pumn în plex aplicat tuturor românilor, de-a valma, puşi să ispăşească pentru politica falimentară a multiplicatului Guvern Băsescu-Boc, devenit inamovibil prin străduinţa unor parlamentari mistificatori ai votului. Exerciţiile minciunilor cusute cu aţă albă sunt oferite cu nemiluita.

Elena Udrea este şi ea maestră în arta disimulării. Pe când intervenea într-o emisiune radio, dându-se o anonimă admiratoare a ministresei Turismului, nu credeam că modelul poate fi depăşit. A reuşit cu frunza furată să ofilească brandul de ţară. Ne aşteptăm acum la isprăvi mai mari, mai costisitoare pentru bugetul public al ţării şi al Uniunii Europene, Nutzy fiind declarată de mentorul său subjugat campioana fondurilor comunitare.

Ea se află în competiţie cu o altă membră a echipajului distribuit în fetele marinarului. Roberta Anastase, cocoţată într-o demnitate ameţitoare pentru o prea recentă slujbaşă la frauduloasa Cibela, a dat o lovitură pe măsura maestrului. Trecerea prin Cameră, printr-un vot strigător de mincinos, a legii pensiilor rămâne drept cea mai ruşinoasă pagină în analele parlamentarismului ro­mâ­nesc. O lege care influenţează direct şi agresiv viaţa a 6 milioane de oa­meni nu poate fi acceptată printr-o hoţie făcută în văzul lumii. Demisia (sau demiterea) Robertei Anastase devine o măsură de salvare a de­mocraţiei, nu un gest de sancţiune administrativă.

O impune bunul-simţ al unei ţări care nu poate înghiţi la infinit min­ciuna, hoţia, răzbunarea clicii portocalii. "Poporul" lui Băsescu Traian devine tot mai mic, vorbele sale cu venin aruncate pe canale media binevoitoare nu prea mai interesează. Ultima ieşire de miercuri seară a fost urmărită doar de 240.000 de telespectatori. Şi ei privitori, poate scârbiţi de aria calomniei gâjâite de El lider minimo.  
A intrat în direct la radio şi s-a dat drept altcineva, apoi a zis că nu ştie dacă a făcut asta. A lovit un copil cu dosul palmei, apoi a zis că nu l-a lovit "cu pumnul". A furat 100 de voturi, apoi a zis că PSD a cerut 127 de mi­liarde de lei (vechi!) ca să-i lase pe ei să fure. Trei personaje pedeliste, aceeaşi strategie: Elena Udrea, Traian Băsescu şi Roberta Anastase.

În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, în noiembrie 2009, Elena Udrea a intrat în direct la Realitatea FM, la o emisiune în care se discuta despre nominalizarea lui Liviu Negoiţă ca prim-ministru. A su­nat ca să-l susţină pe preşedinte, dar s-a dat drept o admiratoare a Ele­nei Udrea. Moderatorul a întrebat-o însă dacă nu cumva este chiar Elena Udrea. "Nu, domnu' Turcescu. Se­măn cu doamna Udrea la voce? Eu chiar o simpatizez, pentru că şi dânsa se luptă aşa cum aş face şi eu dacă aş avea o poziţie publică", a făcut Udrea pe mirata. Prinsă de Antena 3 la un eveniment prin ţară şi întrebată dacă a intrat în direct la Realitatea FM, Udrea a mărit ochii, a afişat un zâmbet tâmp, a dat din umeri şi a zis că nu ştie. "Nu ştiu, nu ştiu ce să spun, am fost plecată în week-end, n-am ascultat discuţiile de la televizor", a mai întors-o ea puţin. "Aţi sunat sau n-aţi sunat?", a vrut reporterul să tran­şeze chestiunea. "O să văd care sunt dez­baterile ca să mă conving dacă se r­e­feră la lucruri de care am cu­noştinţă", a replicat şi Udrea.

Udrea a avut de învăţat de la maestru, chiar dacă ea n-a reuşit să gă­sească o modalitate mai inteligentă de a se eschiva. Confruntat, tot în cam­pania electorală, cu filmuleţul în care se vedea că loveşte un copil cu do­sul palmei peste obraz, Traian Bă­ses­cu, aflat într-o emisiune în direct, a zis că nu-şi aduce aminte de incidentul petrecut cu cinci ani în urmă la un miting electoral la Ploieşti. "Poate m-a înjurat", s-a justificat iniţial. În­trebat dacă este de părere că este un tru­caj, preşedintele a bălmăjit-o.

"Nu-mi dau seama. A spus copilul ceva, a vorbit urât? Ce-a făcut?", s-a mai întrebat el, apoi la câteva ore a acuzat trucarea înregistrării. Întrebat şi el, ca şi Udrea, dacă a lovit sau nu copilul, Traian Băsescu a găsit, în seara ultimei confruntări electorale dinaintea prezidenţialelor, o formulă prin care să se eschiveze. "Jur că nu l-am lovit nici în plex cu pumnul, nici în faţă cu pumnul", a afirmat Băsescu, ţinând mâna pe Biblie. Deşi mode­ratorul nu a cerut amănunte, Băsescu a subliniat de două ori că nu l-a lovit "cu pumnul". Miercuri seară, Traian Bă­sescu a aplicat o tactică ase­mă­nă­toa­re. În contextul discuţiei despre le­gea pensiilor, şeful statului n-a avut nici un cuvinţel de spus despre faptul că legea a fost votată de 100 de parla­mentari inexistenţi în sală, în schimb s-a concentrat pe ideea că PSD a încercat să-şi vândă absenţa din sală pe sume de bani destinate colegiilor elec­torale. Şi, mai mult, pe jigniri adu­se lui Victor Ponta, care ar trebui "să facă frumos, ca maimuţica, în faţa lui Adrian Năstase şi a lui Hrebenciuc pentru a rămâne şef de partid".

De altfel, întreaga tactică a pe­de­liş­tilor a fost să treacă sub tăcere orice ex­plicaţie cu privire la furtul la vot şi să lanseze alte discuţii, precum ne­go­cie­rea cu PSD pentru acordarea de bani în colegii. Încolţită de PSD şi PNL, preşedinta Camerei De­pu­ta­ţi­lor n-a avut nici ea nimic de spus despre faptul că a numărat cu o sută de voturi mai mult în favoarea legii, ci a început să fluture de la tribuna Parlamentului o listă cu primării şi obiective de investiţii pentru care PSD ar fi cerut bani. Ce are lista cu furtul la vot nu se ştie, cert e că Anastase n-a oferit nici o dovadă a faptului că PSD a cerut banii respectivi. Mail-ul prin care li se "mulţumea" pedeliştilor pentru bani nu a fost arătat presei, iar faptul că Traian Băsescu a dez­văluit că "negocierea a durat patru zile" arată că PDL n-a fost aşa de ferm în a respinge "şantajul". Ci, mai de­gra­bă, ar fi ţinut la secret înţelegerea privind votul la legea pensiilor. Pentru că a coborât dezbaterea parlamentară la nivelul unei bălăcăreli de mahala şi pentru că şi-a pus amprenta pe adoptarea frauduloasă a unui pro­iect legislativ care vizează şase mili­oa­ne de pensionari, Jurnalul Naţional solicită demisia preşedintei Camerei De­putaţilor, Roberta Anastase.
Monica Iordache-Apostol

×
Subiecte în articol: special