x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ex-ofițerul SRI Daniel Dragomir, despre procurorii DIICOT: “Niște mafioți, golani și infractori”

Ex-ofițerul SRI Daniel Dragomir, despre procurorii DIICOT: “Niște mafioți, golani și infractori”

de Ion Alexandru    |    19 Mai 2020   •   10:46
Ex-ofițerul SRI Daniel Dragomir, despre procurorii DIICOT: “Niște mafioți, golani și infractori”
Sursa foto: Benoit BOURGEOIS
Colonelul Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, îi acuză pe procurorii DIICOT care instrumentează dosarul “Black Cube” că au săvârșit infracțiunea de rupere a sigiliilor de pe o probă de la dosar. Acesta arată că unul dintre telefoanele aflate la dosarul cauzei, încă din 2016, pe care se afla aplicat sigiliul cu semnătura sa, a ajuns, în anul 2018, la SRI, pentru verificare, după care a fost returnat DIICOT cu un sigiliu al Institutului pentru Tehnologii Avansate, fără ca el sau avocații săi să fie prezenți la aceste proceduri, Mai mult, citat, ieri, la DIICOT, Daniel Dragomir a observat că și acest sigiliu al SRI a fost înlocuit cu un altul, al DIICOT, tot fără semnătura sa. Daniel Dragomir mai arată că procurorii au dorit să efectueze o nouă expertiză informatică asupra aceluiași telefon, însă acesta a refuzat, atrăgându-le atenția că au încălcat legea penală. Fostul ofițer a sesizat Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
Ieri dimineață, agențiile de știri publicau, pe surse judiciare, faptul că fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, trimis în judecată pentru “fapte de corupție”, urma să fie audiat la sediul DIICOT în celebrul dosar “Black Cube”, în care are calitatea de suspect de acte de spionaj la adresa fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Informația a fost, ulterior, confirmată de către Daniel Dragomir, care, într-un clip video publicat pe contul său de socializare, îi numește pe procurori “golani”, “mafioți” și “infractori”.

Astfel Dragomir arată că “am fost chemat la DIICOT, pentru a se face a șaptisprezecea percheziție electronică pe telefonul meu. Noi, practic, avem de-a face cu niște mafioți, golani și infractori. Ăștia nu sunt procurori. Telefonul ăsta a fost copiat cu două clone în decembrie 2016, împreună cu multe alte telefoane. Ulterior, el a fost sigilat. Se aplică un sigiliu, cu ceară, cu semnături; toată lumea este de față, semnează, după care se bagă într-un plic și se lucrează pe clone. Numai că, în acest caz special, s-au făcut două clone (…) Ce am descoperit noi în 2018? Faptul că telefonul meu, împreună cu alte două sau trei telefoane – cel al soției și cel al unui prieten –, a fost trimis la SRI, la Institutul pentru Tehnologii Avansate, ca să recupereze ăia date, să facă tot felul de lucruri, să se joace cu ele, cu telefoanele originale. Fără ca eu să fiu de față, fără avocați. Ăia, alți nătăfleți, s-au apucat și au desfăcut sigiliile DIICOT-ului, pe sigiliu aflându-se semnătura mea, au făcut ce au avut de făcut acolo – nu au găsit absolut nimic – după care au pus sigilii de SRI și le-au trimis înapoi la DIICOT”.
 
Acuzații fără precedent
Lucrurile nu se opresc aici. “Prin 2018, când merg la DIICOT, îi întreb de ce sunt alte sigilii, întrucât astea nu sunt sigiliile cu semnătura mea. Ne cheamă astăzi, după patru ani, că vor să facă nu știu ce percheziție electronică la același telefon. Când mă uit, găsesc un sigiliu pus de DIICOT. Le-am zis: V-ați apucat și ați desfăcut sigiliile, faptă care este infracțiune în România. Se merge la pușcărie pentru asta. Le-ați trimis la SRI, ăia le-au rupt și acum ați pus voi alt sigiliu. Ca atare, eu le-am luat frumos plicul, am făcut poză la el, atât la ce era în el, cât și la sigiliu, și, înainte să înceapă ei percheziția, le-am zis că dacă ei deschid acel plic, începând din momentul acesta, ei sunt cu acte niște infractori. S-a făcut un proces-verbal în care se stipulează foarte clar că ei au rupt sigiliile și că doreau să facă o percheziție electronică pe un telefon cu care să se joace ei așa cum vor. Am întocmit acest proces-verbal, ne-am ridicat frumușel și am plecat către SIIJ. Au rămas acolo domnii de la DIICOT, împreună cu ceilalți participanți la dosar, unde au deschis sigiliile, comițând o infracțiune și au făcut percheziția electronică, ei singurei, de capul lor”, mai precizează fostul ofițer SRI. Acesta a conchis cu un mesaj pentru procurorii DIICOT: “Vreau să le dau o veste proastă: se vor duce la pușcărie. Nu mă las până când nu îi văd pe toți infractorii ăștia la pușcărie, acolo unde le este locul”.

“Spionaj” la adresa Laurei Codruța Kovesi
Reamintim faptul că, în luma mai a anului 2018, fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, anunța că procurorii care se ocupă de dosarul “Black Cube” au făcut un supliment de comisie rogatorie în Israel şi aşteaptă răspunsul în acest caz. "Este în continuare în lucru, s-a făcut un supliment de comisie rogatorie în Israel şi aşteptăm din nou răspunsul. Procurorii au mai găsit alte întrebări, vor să îşi lămurească cu totul toată starea de fapt în dosar". Atât actualul director al SRI, Eduard Hellvig, cât și dosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiați în dosarul “Black Cube”, aceste lucruri derulându-se departe de ochii presei. Spre exemplu, Eduard Hellvig a fost audiat, în calitate de martor, în data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT în data de 8 martie. Numele celor doi au fost menționate, în diferite declarații date de martori în dosar. Laura Codruța Kovesi a fost audiată în data de 13 martie, la sediul DIICOT.
Dosarul “Black Cube” a fost deschis în anul 2016 și vizează presupuse încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetățeni israelieni, angajați ai societății Black Cube, și-au recunoscut faptele, fiind condamnați la închisoare cu suspendare. Cercetările au continuat însă pentru fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în acest dosar.
 

×