x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fraudarea alegerilor - PRM asteapta de la Basescu probele furtului

Fraudarea alegerilor - PRM asteapta de la Basescu probele furtului

14 Dec 2004   •   00:00

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a cerut viitorului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sa faca dovada afirmatiilor sale privind "fraudarea masiva" a alegerilor in primul tur de scrutin.


CARMEN VINTILA

CONCLUZIE. Victor Camenita considera acuzatiile privind fraudarea alegerilor nefondate si neprobate
"Adica, functia lui este rodul unei fraude masive. Acum sa si spuna, sa faca dovada, pentru ca frauda nu l-a afectat numai pe el. Daca m-a afectat si pe mine, si pe PRM? Chestiunile acestea nu pot ramane nelamurite intr-un stat de drept", a declarat ieri Vadim Tudor, la Palatul Cotroceni. In opinia liderului PRM, in societatea romaneasca "nu va fi liniste" atat timp cat Traian Basescu nu va reveni asupra declaratiilor sale facute dupa primul tur de scrutin din 28 noiembrie.

EXPERTI. Pe de alta parte, ca urmare a propunerii Asociatiei Pro Democratia (APD), Biroul Electoral Central (BEC) a acceptat ca un grup de experti independenti internationali apartinand "Ce SID" sa verifice si sa analizeze structura soft-ului, corectitudinea datelor introduse in baza de date si valabilitatea rezultatelor alegerilor. In urma expertizei, grupul de experti a intocmit un raport din care reiese ca nu au fost gasite date incorecte sau introduse incorect din procesele-verbale, iar toate rezumatele publicate - ca rezultate oficiale ale BEC - au fost verificate folosindu-se datele din baza de date si nu s-au gasit diferente.

Expertii au mai precizat in raport ca in procesul electoral din Romania s-a atins un nivel foarte ridicat de transparenta a rezultatelor alegerilor - prin furnizarea copiilor scanate ale proceselor-verbale, astfel ca publicarea bazei de date a tuturor rezultatelor pentru fiecare sectie de votare este puternic recomandata. BEC a precizat totodata ca atat in turul intai al alegerilor, cat si in cel de-al doilea au fost folosite acelasi program si acelasi sistem de centralizare a voturilor, iar acuzatiile privind fraudarea alegerilor din 28 noiembrie 2004 sunt nefondate si neprobate.

EFECT
"Adica, functia lui este rodul unei fraude masive. Acum sa si spuna, sa faca dovada, pentru ca frauda nu l-a afectat numai pe el. Daca m-a afectat sI pe mine, si pe PRM?
C.V. Tudor, liderul PRM
×
Subiecte în articol: eveniment alegerilor