x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Grosul era la 6 din 49

Grosul era la 6 din 49

de Razvan Barbulescu    |    08 Iun 2009   •   00:00

Cartier Aviaţiei, Str. Borşa, Şcoala nr. 12 "Herăstrău", ora 9:25. La ieşirea din bloc mă întâlnesc cu o vecină, pensionară, dna Puşa. Venea de la slujba de Rusalii. Fostă profesoară de matematică, a făcut excursii cu ONT-ul la Budapesta şi Praga. Înainte de '89. După, n-a mai făcut nimic.



N-a mai ieşit nici din Bucureşti, darmite din ţară. A rămas singură, cu o pensie care azi a ajuns la 1.000 şi ceva. Ar fi vrut să voteze câţiva oameni în care chiar are încredere, dar, "din păcate, se votează pe liste, şi alţii nu-mi plac". Oamenii care-i plac sunt de la trei partide.

La intrare, şapte persoane îşi caută circumscripţiile pe un panou. Doi tipi cu burtă şuşotesc: "E, ce să-ţi zic, parcă ăştia nu ştiu că EBA e Băseasca...". Urc la etaj, circumscripţia 48. Comisia se înviorează. Aveau un muşteriu. Dau cartea de identitate, iau ştampila, buletinul, intru în cabină...Constat că am problemele dnei Puşa. Din aleşii mei aş face o echipă de baschet, din păcate, cei cinci sunt de la patru  partide. Ies şi aud fără să vreau reproşurile unuia făcute nevesti-sii: m-am luat după tine, credeam că aleg între Băsescu şi Geoană.., să vezi acum ce coadă e la loto...

Săptămâna trecută, un candidat povestea la tv: "Eram la Iaşi să mă întâlnesc cu alegătorii, fusesem invitat la un post de televiziune local, se înregistrase emisiunea, seara au dat-o din nou şi de acolo de unde eram am auzit o doamnă strigând la bărbatu-su: vino, e Cristi la tv. Mi-am dat seama atunci că nu candidez degeaba". Atât a înţeles candidatul Cristi din europarlamentare. La 11:15, pustiul era acelaşi, mai mulţi în comisii decât la vot. Poate se mai scot după-amiază cu cei de la 6 din 49.

×
Subiecte în articol: special