x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Corneliu Vadim Tudor: "PRM moare fără mine"

Corneliu Vadim Tudor: "PRM moare fără mine"

de Carmen Vintila    |    15 Ian 2008   •   00:00
Corneliu Vadim Tudor:  "PRM moare fără mine"

17:03 ● Corneliu Vadim Tudor nu va renunţa la şefia PRM nici dacă partidul va pierde şi alegerile locale şi parlamentare de anul acesta. Într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, el spune că PSD va câştiga alegerile, va ajunge la guvernare şi va forma o coaliţie cu PRM, "poate şi cu alţii”.

Corneliu Vadim Tudor ameninţă că va fi ca un uragan în 2008
Corneliu Vadim Tudor nu va renunţa la şefia PRM nici dacă partidul va pierde şi alegerile locale şi parlamentare de anul acesta. Într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, el spune că PSD va câştiga alegerile, va ajunge la guvernare şi va forma o coaliţie cu PRM, "poate şi cu alţii”.

 

  • Jurnalul Naţional: Cum va fi anul 2008 pentru partidul dumneavoastră?

Corneliu Vadim Tudor: Nu pot să ascund adevărul că sunt puţin îngrijorat de ofensiva distructivă pe care Băsescu şi stăpânii lui americani au declanşat-o împotriva PRM. Sunt totuşi optimist pentru că până la alegerile de la finalul anului 2008 se vor întâmpla foarte multe lucruri. Cine este atât de nebun încât să creadă că UDMR cu Tokes au aproape 10% şi, PRM, brusc, nu mai are electorat. Unde este electoratul, s-a evaporat? Au furat ca la balamuc. Ei, voturile alea pe care ni le-au anulat am să i le bag pe gât lui Băsescu.

  • Sunteţi pregătiţi pentru varianta votului uninominal la parlamentare? Aveţi candidaţi viabili, cu forţa financiară necesară, pentru a face faţă unui asemenea scrutin?

Uninominalul este o prostie. Noi suntem însă pregătiţi pentru orice. Ce, nu avem oameni? Credeţi că eu dacă voi candida în orice judeţ din ţară nu intru? Sunt atâţia alţi oameni în partid.Uitaţi-vă, de pildă, la Gheorghe Funar, un om care a condus timp de 12 ani Clujul. Nu poate să obţină o funcţie de deputat sau senator? Un om ca Lucian Bolcaş, Gheorghe Buzatu, Mihai Ungheanu, o artistă internaţională ca Irina Loghin? Păi, a făcut dovada la Giurgiu la alegerile din noimebrie 2004 unde a candidat din partea Alianeţei Radu F. Alexandru. Cu toată logistica şi sprijinul pe care l-a avut, l-a bătut măr Irina Loghin. Noi nu avem bani şi este regretabil că politica se face în primul rând cu bani.

 

  • Pentru alegerile locale veţi aduce candidaţi noi sau veţi rula candidaţii de pâna acum? Dar pentru Parlament?

E prematur să spun asta. Şi vreau să vă rog să mă credeţi, nu fac eu listele astea. Unii mi-au reproşat că i-am băgat în Parlament pe X, Y, pe Z. N-am să dau nume, şi în 2004 listele au trecut pe la un adjunct al meu care a luat bani, nu ştiam la ora aia, că nu am serviciu secret, dar când am aflat l-am dat afară pe el şi gaşca lui. Pe urmă i-am dat şi pe alţii afară. Presa tricăloşită scrie periodic : "Cutremur în PRM.. Se clatină scaunul Tribunului”. Nu se clatină nimic. Eu sunt la conducere acestui partid, şi cât am acest stilou în mână, sunt mai devastator ca un uragan.

  • Aţi stabilit o strategie pentru cele două scrutine?

Da. În primul rând că scrutinul pentru locale nu seamănă cu cel pentru parlamentare. La cele pentru primării prevalează omul, autoritatea lui morală şi, desigur, forţa lui financiară. Asta este electoratul.

  • Aveţi forţa financiară necesară?

Nu avem, dar vom căuta oameni care vor putea să susţină ei o campanie electorală, să nu fim nevoiţi să tipărim afişe pentru 2008 pe spatele afişelor care ne-au mai rămas din 2004 sau din 2000. Deci, avem strategie dar timpul lucrează pentru noi.

  • Ce veţi face concret ca să ridicaţi partidul în sondaje?

Partidul este ridicat. Nu vă luaţi după scorurile scoase din burtă de Vântu. Cine este atât de nebun să creadă că un partid care în 2000 a avut peste 21%, coboară în şapte ani la 4,1% fără să fi fost la guvernare. Într-adevăr se spune că eu sunt locomotiva partidului, dacă aş fi candidat eu am fi avut mai mult. Le este o frică îngrozitoare de mine.

  • Veţi apela la consultanţi străini? Bătălia electorală se anunţă acerbă.

Nu. Nu mai dau doi bani pe ei. Consultanţii din Israel au fost nişte derbedei. Au fost puşi de Mossad să mă împiedice să câştig alegerile.


  • În ce masură e posibil sa faceţi o alianţă preelectorală? Cu ce partide?

Noi suntem deschişi la deschişi la dialog până şi cu UDMR pentru că plecăm de la ideea că există în Parlament... Ei trebuiau să se înscrie la Tribunal.. Vorbeam de civilitate, suntem oameni civilizaţi, deschişi la dialog cu toată lumea. Dar alianţe preelectorale în sensul în care interpretează unii, în sensul de fuziune sau liste comune, nu vom face. De colaborare, da. De pildă, există acum o alianţă neparafată împotriva lui Băsescu.

  • Şi cu cine aţi fi dispus să colaboraţi?

În primul rând cu PSD-ul pentru că suntem şi noi partid de centru – stânga. Se minte că suntem de extrema dreaptă, că am fi fascişti, extremişti. Astea sunt prostii.

  • Dacă aţi putea, câţi bani aţi arunca în campania electorală pentru a caştiga alegerile parlamentare şi locale?

Niciun ban. Eu nu am bani în primul rând şi asta ştie toată lumea. Eu nu umblu cu bani la mine pentru că, dacă aş umbla şi aş avea un miliard de lei într-o jumătate de oră l-aş face praf, l-aş da la toţi cerşetorii, dacă ar apărea Băsescu i-aş da şi lui.. cu privirea lui slănino-făinoasă. Ia, tăticu un pol şi du-te de-aicea ... Şi Elenei Udrea i-aş da.. Dar, ea este mai bogată decât noi. Am auzit că-şi drege faţa carbonizată cu cremă de aur cu caviar. 100 de euro o cutiuţă.

  • Care este suma minimă pe care trebuie sa o cheltuie un partid în campania electorală pentru a depăşi pragul electoral sau pentru a câştiga să zicem zece primării? V-aţi găsit sponsorii?

Eu sunt convins că pentru a câştiga, pentru a fi câ de cât semnificativ, pentru a nu miza pe imbold, trebuie, la o ţară ca România cel puţin un milion de euro. Nu avem sponsori. Aştia majoritarea sunt hoţi. Credeţi că ei vin spre noi?

  • În momentul ăsta PRM nu are niciun sponsor?

Nu.

  • Şi din cei un milion de euro pe care estimaţi că partidul are nevoie, câţi credeţi că o să adunaţi?

Nu mă ocup eu de problemele financiare dar sunt oameni care vor face un deviz. Sunt convins că şi pe plan judeţean există investitorii cinstiţi. De supravieţuit vom supravieţui, nu suntem ultimi sărăntoci, insa îi reprim pe cei care ar dori să vină cu bani murdari şi ar dori să cumpere funcţii.

  • Credeţi ca va reuşi vreun partid să obţină majoritatea sau vom avea din nou o coaliţie la guvernare dupa alegerile parlamentare? Cine ar forma aceasta coalitie?

Nu se poate obţine majoritatea. În mod sigur. O viitoare coaliţie guvernamentală.. Eu nu mă invit singur la guvernare.. dar, fluxul politic şi aceeaşi grupă de sânge politic ne duce alături de PSD sau PSD-ul alături de noi, că altfel nu au cum.

  • Deci, credeţi că PSD o să ajungă la guvernare

Este ciclic. Este obligatoriu. Nevoia de alternanaţă.

  • ŞI PRM va susţine PSD-ul

O să vedem.. Este clar că partidele şi-au cam terminat benzina şi oamenii. Uitaţi-vă la PNL , a venit cu prefectul ăsta de Bucureşti, de 29 de ani pe care nici mămiţica lui nu ştie cum îl cheamă... Vrând, nevrând se va apela la PRM.

  • Deci vedeţi o coaliţie guvernamentală PSD-PRM...

Poate şi alţii.. Timpul va lucra în direcţia asta. În orice caz UDMR nu are ce să caute la guvernarea României.

  • Daca s-ar crea o anumita conjunctură nu aţi face o alianţă cu UDMR?

Nu, niciodată. Să se înscrie la Tribunal. Să renunţe la pretenţiile autonomiste.

  • În situaţia in care ati castiga alegerile parlamentare, aveti pregatit un candidat pentru functia de prim-ministru? Pe cine?

Sunt foarte mulţi oameni. Nu dau nume pentru că nu vreau să-i transform în ţinte vii, să nu fie sfâşiaţi... Nu m-am gândit la aşa ceva.

  • Având în vedere eşecul suferit la europarlamentare, sunteti dispus daca filiale o cer sa renuntati la conducerea partidului?

Nu a fost un eşec. Când te fură evident ..Cum să mă apăr eu la aşa ceva? Păi, am vorbit şi cu Văcărăoiu acum zece zile. El mi-a zis : " Ştii cum au furat ăştia? Au fost voturi anulate, sute de mii”. Cele mai multe au fost cele ale PRM.. Cum să te lupţi cu hoţii? , poate doar să pui mâna pe par...

  • Deci, nu v-aţi gândit de la 25 noiembrie încoace să renunţaţi la şefia partidului?

Păi, moare partidul. Partidul ăsta este un partid de lider. Asta moare fără mine. Cine doreşte aşa ceva nu va avea această satisfacţie.. Dimpotrivă, o să moară ei şi eu voi juca ceardaşul pe mormântul lor.


  • Aveţi la ora actuală în partid un politician capabil oricând sa redreseze PRM? Pe cine?

Partidul ăsta l-am creat eu. N-are cum să-l conducă altcineva. Va muri. Adică, toţi încearcă să fim loviţi şi depunctaţi, doar , doar, mă apucă lehamitea, mă dau eu la o parte, ceea ce de-abia aşteaptă ei, şi pe urmă nu mai e nevoie să fure că va cădea de la sine partidul...Ei, nu le fac eu păcerea asta!

  • La parlamentare, au şanse Irina loghin, Angela Buciu, Oana Zăvoranu sa fie trecuţi pe listă? Veţi mai pune pe listă şi alte nume sonore, de artişti, cântăreţi?

Da, vor fi. De ce nu? Au publicul lor. Sigur că da. Despre Oana Zăvăoranu, are public ei şi eu ţin la fata asta.

  • Cum comentaţi plecarea deputatului Lia Olguţa Vasilescu din partid? Ştiaţi că pleacă? Era unul dintre liderii importanţi ai partidului, nu aţi purtat discuţii pentru a o determina să se răzgândească?

Asta nu-i sănătoasă la cap. De ce a atras-o Mircea Geoană? Geoană a promis că o face ministrul Culturii în guvernul PSD. Şi i-a mai zis că va fi senatoare de Dolj. Că el va fi premier.. Asta-i Geoană, un corp străin în PSD. Până PSD-ul nu-l dă afără pe Geoană noi nu vom face alianţe, decât vom colabora. Eu i-am pus în vedere Olguţei să plece, cu două săpătămâni înainte să facă asta. I-am spus să dispară. Cu toată lumea purta negocieri..Şi cu PNL

  • Ce veţi face în cazul în care nu veţi atinge pragul electoral? Vă veţi asuma un eventual eşec si veti demisiona din fruntea partidului?

Nu voi demisiona, moare partidul. Dacă cineva vrea să facă treaba asta nu-i dau satisfacţie. Lasă, să-l omoare ei şi să văd cât mai pot minţi.

 

 

Interviu Corneliu Vadim Tudor - audio:

×