x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jurnalul de Duminică, 6 septembrie 2009

Jurnalul de Duminică, 6 septembrie 2009

05 Sep 2009   •   00:00

Jurnalul de Duminică, 6 septembrie, este însoţit de un DVD cu un film special: "De-aş fi Harap-Alb". Şi, nu în ulti­mul rând, iată subiectele diverse, speciale la rândul lor, pe care le veţi găsi în paginile revistei.



În primul rând, DVD-ul de duminica aceasta - Colecţia Cinemateca: "De-aş fi Harap-Alb". O ecranizare liberă, în cheie parodică, a basmului "Harap-Alb" de Ion Creangă, sub bagheta cineastului Ion Popescu-Gopo. Geniul lui Gopo a transformat drumul iniţiatic binecunoscut într-o delicioasă fantezie pentru copii, adolescenţi şi, de ce nu, şi oameni mari, cu multiple trimiteri parodice la filmele de aventuri. Nu mai vorbim despre calitatea ecranizării, despre actori, costume, decoruri. Construit într-un stil sobru şi stilizat, "De-aş fi Harap-Alb" a rămas în istorie şi pentru celebra luptă cu ursul a lui Florin Piersic. Un film realizat cu posibilităţile anului 1965, care pare cam imposibil de realizat cu... posibilităţile anului 2009! Şi ne place să credem că o să presupuneţi de ce după ce o să îl vizionaţi.

● Dacă v-aţi încheiat sau nu frumoasa dumneavoastră vacanţă, aproape că nu mai contează, deoarece călătoria pe care v-o oferim noi duminică are trasee extrem de interesante. Vă ispitim, aşadar, cu câteva repere ale sumarului din această duminică. Vă invităm să porniţi, în special, "De la paraşutism şi stilul manga" (paginile 6-9; şi nu vă dezvăluim nimic, că doar de aceea vă invităm!), apoi să vă opriţi la rubrica "Sănătate&Beauty" pentru a afla de ce hrana sănătoasă poate dăuna sănătăţii. Rubrica "Jurnal de călătorie" (paginile 22-23) vă oferă posibilitatea de a fi pelerini la Casa Fecioarei Maria, păşind în cercul celor şapte biserici apostolice din Turcia de azi şi luând aminte la ultima profeţie biblică: Apocalipsa sau descoperirea lui Hristos.

●Ştiaţi că un buchet de trandafiri are puterea să cucerească inimi, să unească destine şi să schimbe vieţi? Dacă nu ştiaţi, aflaţi din rubrica "Esenţe tari" (pagina 20) cum un parfum cu aromă suavă poate mişca munţii din loc! De asemenea, rubrica "Filmul bate cartea" (pagina 30) vă pune la dispoziţie ingredientele unei pelicule la modă care aterizează pe marile noastre ecrane (nu vă spunem nimic mai mult). Duminica aceasta dorim să renunţaţi momentan la jocul pe calculator (dacă preferaţi cumva această distracţie), pentru a citi... despre jocul pe calculator! Respectiv aflaţi din Rubrica "Gadget" (paginile 42-43) de ce gamingul poate fi un sport al viitorului. Şi, cum puţină iubire nu strică, aflaţi cum poate sălăşlui ea într-un singur picior (!) la rubrica "Viaţă sănătoasă" (pagina 49).   

● Nu putem trece peste rubricile care sperăm că v-au creat deja dependenţă: George Arion este din nou pe "Scena crimei", ca în fiecare duminică, Matei Vişniec vă va tulbura din nou cu a sa "Cronică tulburătoare", Andrei Bacalu vă va împărtăşi iar "Părerile sale". Şi... nu mai continuăm, deoarece dorim să vă surprindem, bineînţeles, într-un mod special!

×
Subiecte în articol: special