x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Condamnare anulată unei femei închise pentru moartea celor patru copii ai săi

Condamnare anulată unei femei închise pentru moartea celor patru copii ai săi

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   10:45
Condamnare anulată unei femei închise pentru moartea celor patru copii ai săi

Condamnarea unei femei, care a fost încarcerată timp de 20 de ani pentru moartea celor patru copii ai săi, și grațiată în iunie, a fost anulată joi de statul New South Wales, Australia, avocatul ei declarând că intenționează să ceară despăgubiri „substanțiale”, scrie Reuters.

Kathleen Folbigg a fost condamnată în 2003 pentru uciderea a trei dintre copiii săi și pentru omor prin imprudență în cazul morții celui de-al patrulea. Folbigg și-a susținut nevinovăția și a declarat că copiii au murit din cauze naturale pe parcursul unui deceniu, între 1989-1999.

În 2019, o primă anchetă în acest caz a consemnat vinovăția lui Folbigg. Dar, în 2022, o a doua anchetă a constatat că noi dovezi sugerau că doi dintre copii aveau o mutație genetică care ar fi putut să le provoace moartea.

Folbigg a fost eliberată din închisoare în luna iunie a acestui an, după ce a fost grațiată.

„Sunt recunoscătoare că știința și genetica actualizate mi-au oferit răspunsuri cu privire la modul în care au murit copiii mei”, a spus Folbigg.

Avocatul lui Folbigg a anunțat că echipa sa pregătește o cerere de despăgubire „substanțială” pentru încarcerarea ei nedreaptă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: condamnare anulată femeie închisă