x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Saddam prefera şerveţele pentru bebeluşi

Saddam prefera şerveţele pentru bebeluşi

de Sînziana Stancu    |    16 Noi 2007   •   00:00

Seria dezvăluirilor despre personalitatea nevăzută a fostului dictator irakian continuă, scoţănd la iveală un Saddam şarmant, politicos, obsedat deopotrivă de curăţenie şi de femei.

Seria dezvăluirilor despre personalitatea nevăzută a fostului dictator irakian continuă, scoţănd la iveală un Saddam şarmant, politicos, obsedat deopotrivă de curăţenie şi de femei.

Anchetatorul american de la FBI care l-a avut in "grijă" pe Saddam Hussein, George Piro, ale cărui dezvăluiri despre fostul dictator irakian au fost publicate in cartea "The Terrorist Watch", scrisă de jurnalistul Ronald Kessler, il descrie pe "măcelarul de la Bagdad" ca fiind un maniac in privinţa igienei. El folosea şerveţele umede de şters bebeluşii la fund. Cu acestea işi curăţa măinile, tacămurile şi obiectele din celula lui din inchisoarea de pe aeroportul din Bagdad, precum şi diferite alimente, ca de pildă fructele şi legumele.

POEZII DE DRAGOSTE. Lui Saddam ii plăcea să discute despre istorie, politică, artă şi sport. In captivitate, unde anchetatorul lui ii adusese, intre altele, şi un carnet de notiţe, fostul dictator fusese atins de nostalgii, dar şi de inspiraţie. Mare admirator al sexului frumos, Saddam se apucase să scrie poezii de dragoste. Piro a mai dezvăluit că Saddam pusese ochii pe o infirmieră americană, rugăndu-l pe el să-i transmită că "e drăguţă şi că o place foarte mult".

RUGaCIUNI CU JOHNNY WALKER. Saddam avea atăt obiceiuri religioase, căt şi păgăne, cu care mergea in paralel. Astfel, chiar dacă işi făcea rugăciunile de cinci ori pe zi, fostul lider de la Bagdad "se impărtăşea" cu vinuri nobile şi cu whisky Johnny Walker, Blue Label şi fuma trabucuri cubaneze.

GREŞEALa DE TACTICa. Fostul preşedinte irakian a recunoscut că a făcut o "greşeală de tactică" faţă de fostul preşedinte american George Bush şi de fiul său, actualul preşedinte de la Casa Albă, subestimănd acţiunea militară a Statelor Unite in primul război din Golf şi neluăndu-l in seamă pe George Bush jr cănd i-a spus că o să invadeze Irakul. De asemenea, Saddam a preferat să nu se sinucidă cu pistolul pe care il avea la el cănd americanii l-au prins in scorbura din Tikrit, deşi ştia că ar putea fi condamnat la moarte. "Execuţia i-a servit de fapt scopului său, de a-şi crea astfel un loc in istorie", afirmă Piro. Şi, cu toate că dictatorul s-a comportat cu poporul său ca o brută primitivă, anchetatorul american de origine libaneză recunoşte că "Saddam a fost un bărbat şarmant, carismatic, politicos, cu simţul umorului (...) un tip fermecător".

Â

Â

Â

Â

Â

Â

×
Subiecte în articol: special saddam