x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Studenti" de Urziceni

„Studenti" de Urziceni

13 Mai 2004   •   00:00
„Studenti" de Urziceni

Vasile Siman discuta de jumatate de an posibilitatea ca Sportul Studentesc, aproape promovata in Divizia A, sa fuzioneze cu Unirea Urziceni. Totul, din ratiuni financiare.

DANIEL STAN

Presedintele echipei Sportul Studentesc, Vasile Siman, se afla in tratative cu oficialii formatiei Unirea Urziceni, in vederea unei comasari intre echipe, din vara. In aceasta situatie, „studentii" isi vor schimba domiciliul, in Regie urmand a ramane doar centrul de copii si juniori.

RETRAGERE. „Au existat discutii, insa totul a ramas la acest nivel. Sportul va ramane in Bucuresti", declara Vasile Siman in iarna, cand s-a lansat zvonul mutarii echipei la Urziceni. Ulterior, presedintele „alb-negrilor" i-a cautat tot mai insistent pe reprezentantii Unirii, surse din cadrul gruparii din Regie mentionand ca Siman ar dori sa se retraga, nu inainte insa de a mai vinde 3-4 jucatori din actualul lot. „Va fi foarte greu in Divizia A. Daca pana acum au plecat 7 jucatori, altii stau cu bagajele facute. Cu cine sa mai joci? Cu Oae si alti juniori? Vom fi prima echipa retrogradata", este de parere un oficial al gruparii din Regie.

DEZINTERES. Scandalul dintre angajatii clubului Sportul si Vasile Siman este departe de a se fi incheiat. Oficialul „studentilor" a fost dat in judecata pentru neplata salariilor, intre timp achitand doar o parte dintre restante. „Noi credem ca nu-l mai intereseaza pe Siman acest club. Mai vinde ce mai poate si pleaca. Din cate am auzit eu si alti colegi, dupa promovare, echipa va fuziona cu aia de la Urziceni. Cine mi-a spus stie foarte bine", spunea Ilie „Galerie", fostul lider al suporterilor si finul presedintelui FRF, Mircea Sandu.

Revine „Mac" Popescu in fruntea clubului

Omul al carui destin este legat de Sportul Studentesc de 32 de ani, Barbu Emil Popescu, cunoscut sub apelativul „Mac", a decis sa se implice mai mult in viata echipei, dupa ce in ultimii ani a parut dezinteresat. Astfel, prin intermediul Ministerului Educatiei si Invatamantului, se doreste modernizarea bazei sportive si a stadionului, care arata acum deplorabil. Din acest motiv este foarte posibil ca Liga Profesionista de Fotbal sa nu omologheze arena din Regie pentru meciurile din Divizia A. „Deocamdata nu s-a pus problema de omologare. Eu cred ca se va rezolva situatia", a comentat directorul sportiv Romeo Chihaia. La ultimul sezon in Divizia A, 2002-2003, LPF retrasese dreptul gruparii din Regie de a evolua pe propriul stadion, la momentul respectiv existand varianta „Lia Manoliu". Intre timp, forul condus de Dumitru Dragomir a revenit asupra deciziei si si-a dat acceptul ca „studentii" sa joace in Regie pana la finele campionatului, desi initial le daduse dreptul sa evolueze acolo doar pana la sfarsitul turului.

Balint pleaca din vara

Actualul antrenor al „studentilor", Gabi Balint, va parasi echipa la finele acestui sezon, in ciuda faptului ca este aproape de promovare. Destinatia fostului international va fi, aproape sigur, Galatasaray Istanbul, unde urmeaza sa fie numit „secundul" bunului sau prieten Gica Hagi. Un motiv in plus pentru Balint este si situatia financiara, tehnicianul fiind nemultumit de modul cum sunt platiti fotbalistii de la Sportul. Altfel, dupa plecarile masive de la incepulul campionatului si pana acum, un alt „contingent" de jucatori au bagajele aproape facute pentru a parasi Regia. Este vorba de Maxim, Gigel Bucur, Costin Lazar si Mazilu, curtati de echipele de top din Bucuresti. Precizam ca, din vara trecuta, nu mai putin de opt fotbalisti au fost vanduti de Vasile Siman, anume Necsulescu, Farmache, Ciubotariu, Paduret, Dinita, Galamaz, Vali Negru si Irimia. Pentru acestia, Siman a incasat in jur de 1,5 milioane dolari.
×
Subiecte în articol: sport siman