x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ar fi un abuz"

"Ar fi un abuz"

de Sorin Anghel    |    27 Oct 2005   •   00:00
"Ar fi un abuz"

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, este deranjat de faptul ca Mircea Sandu a convocat pentru maine o sedinta in urma careia ar putea fi demis.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a convocat pentru vineri o sedinta a arbitrilor, care va avea loc la Casa Fotbalului, fiind posibil sa se discute despre inlocuirea lui Ion Craciunescu din fruntea CCA, ca urmare a tot mai deselor nemultumiri aparute in ultima vreme.

POZITIE. Ieri, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a tinut sa precizeze ca nu poate fi indepartat din functie: "Daca as fi demis, ar insemna sa se produca o incalcare grava a Regulamentului Comisiei Centrale si a Statutului FRF. Nu tin de scaun, dar nu vreau sa fiu demis la presiunile facute de anumite persoane. Eu pot fi dat afara decat printr-un abuz", a specificat Craciunescu. Acesta a recunoscut insa ca in cazul in care i se vor oferi argumente ca, ar fi bine sa demisioneze, nu se va crampona. "Eu am dat tot ce am avut mai bun din mine, dar recunosc ca am facut si greseli", a precizat Craciunescu, care doreste sa isi duca mandatul de patru ani pana la capat. El se afla in functie din iunie 2003.

CRITICI. Seful CCA a precizat ca nu doreste sa se implice in campania electorala pentru postul de presedinte al FRF, dar s-a lansat intr-un atac dur la adresa celor despre care crede ca ii vor raul. "Ceea ce fac in ultima vreme unele persoane din fotbal ma fac sa cred ca cineva isi doreste ca eu sa plec. Drumul corect in arbitraj nu este privit cu ochi buni in Romania. Pana vineri voi avea o discutie cu Mircea Sandu, desi cred ca ar fi fost corect sa purtam aceasta discutie inainte de a fi convocata sedinta", a spus Ion Craciunescu.

ASTEPTARE "Daca nu voi fi multumit de ce sanctiuni va dicta Comisia de Disciplina in cazul lui Adrian Porumboiu, atunci il voi actiona in judecata" - Ion Craciunescu

OPINIE
"Mircea Sandu nu are nici un motiv sa ma inlature si nici nu cred ca va face asa ceva. Ma bazez pe regulamente si pe faptul ca sunt impacat cu mine" - Ion Craciunescu

SEDINTA PENTRU PORUMBOIU
Patru dintre cei sapte membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, Ioan Igna, Aron Huzu si Mircea Nesu, s-au intalnit ieri pentru a analiza caseta de la meciul FC Vaslui - Otelul, scor 0-0. Finantatorul gazdelor, Adrian Porumboiu, s-a declarat nemultumit de arbitraj, sustinand ca arbitrul Ionica Serea nu le-a acordat vasluienilor un penalty. "Nu exista argumente pentru ca maniera de arbitraj sa fie considerata tendentioasa. S-au comis greseli marunte in zone neutre. Nu a fost vorba despre fault la faza penalty-ului, ci mai degrada a fost o simulare", a declarat Mircea Nesu.

×
Subiecte în articol: sport craciunescu