x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CAZUL “VALIZA” / Becali, deferit justiţiei

CAZUL “VALIZA” / Becali, deferit justiţiei

de Marius Mihalcea    |    19 Dec 2008   •   00:00
CAZUL “VALIZA” / Becali, deferit justiţiei

Finanţatorul grupării din Ghencea a fost deferit justiţiei, ieri, de procurorii anticorupţie laolaltă cu alte cinci persoane, între care şi selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă.



Gigi Becali este acuzat de două infracţiuni de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în vreme ce Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea infractorului. În cadrul aceluiaşi dosar, vicepreşedintele CA al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, de favorizarea infractorului şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai puţin cunoscuţi publicului larg, clujenii Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi au fost trimişi în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului.

PIŢURCĂ SE AŞTEPTA
“După tot ce s-a întâmplat, nu cred că decizia de a mă trimite în judecată ar trebui să mai mire pe cineva. Aveam semnale 99 la sută că voi fi trimis în instanţă şi o să-mi iau un avocat, fiindcă e normal să fiu pregătit pentru proces”, a declarat Piţurcă.

Înaintea partidei “U” Cluj – CFR Cluj 0-1, din ultima etapă a campionatului trecut, Teia Sponte a fost prins de procurorii DNA în Cluj având asupra sa suma de 1.700.000 de euro, despre care organele legii consideră că era destinată jucătorilor echipei gazdă, dacă aceştia ar fi învins şi ar fi direcţionat titlul de campioană spre Ghencea, în timp ce Gigi Becali susţine că urma să facă obiectul cumpărării unor terenuri.

×
Subiecte în articol: sport