x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Fc Timişoara 3-0:Trofeu luat la baionetă

Cfr Cluj – Fc Timişoara 3-0:Trofeu luat la baionetă

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    14 Iun 2009   •   00:00
Cfr Cluj – Fc Timişoara 3-0:Trofeu luat la baionetă

CFR Cluj şi-a trecut aseară la Târgu-Jiu pentru a doua oară consecutiv Cupa României în palmares, la capătul unui meci presărat cu grave incidente în tribune şi numeroase erori de arbitraj.

Privită iniţial sub semnul echilibrului de majoritatea specialiştilor, partida de la Târgu- Jiu şi-a înclinat balanţa chiar din minutul 6, când Ciprian Deac, titularizat surprinzător de Antonio Conceicao, a deschis scorul printr-o lovitură de cap după o centrare a lui Culio.

SCANDAL
Fără să acuze şocul, timişorenii au ieşit curajos spre poarta lui Nuno Claro, dar Bucur şi Parks, ambii de două ori, precum şi Artiom Karamian, n-au reuşit să-l învingă pe portarul portughez. Cum jocul se echilibrase pe gazon, la rampă a ieşit arbitrul Cristi Balaj. La un fault în atac al lui Tony asupra lui Latovlevici, "centralul" băimărean a încurcat probabil culorile, altfel neputându-se explica decizia de acordare a unui penalty pentru CFR. În pofida protestelor repetate ale bănăţenilor, Sixto Peralta a transformat pentru 2-0, generând o adevărată furtună atât la oficială, cât şi în tribuna fanilor lui "Poli".

Marian Iancu a plecat de la stadion înjurându-l fără menajamente pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, în timp ce fanii le-au cerut mai întâi favoriţilor să iasă de pe teren, pentru ca apoi să declanşeze un război total cu oamenii de ordine. Până la pauză, Balaj s-a văzut nevoit să întrerupă meciul pentru două minute pentru curăţarea spaţiului de joc de torţele aruncate din galeria bănăţenilor, pentru ca repriza secundă să debuteze cu o mare ocazie a elevilor lui Vali Velcea, Park şi Nibombe ratând în aceeaşi fază să-şi readucă echipa în meci.

După numai cinci minute, Culio înscrie ca la antrenament, la o fază în care Peralta i-a pasat în centrul careului din lovitură liberă, iar mijlocaşul stânga, complet nemarcat, a trimis la vinclu din preajma punctului de la 11 metri.

Finalul a fost însă de-a dreptul nebun. În minutul 86, când Timişoara reuşeşte în sfârşit să înscrie, golul este anulat după ce ultraşii săi au năvălit pe gazon. Respinşi cu greu către peluză, suporterii au încins o bătaie ca-n filme cu forţele de ordine, acestea fiind nevoite să apeleze la jandarmii din afara stadionului, care au intervenit şi i-au evacuat pe bănăţeni.

 

Bomboana de pe colivă, jucătorii lui "Poli" nu s-au mai prezentat nici la festivitatea de premiere, măsură luată la ordinul direct al lui Marian Iancu. "Vom analiza atent şi vom vedea dacă Timişoara mai merită să joace anul viitor în Cupa României. Părerea mea este că suporterii au fost comandaţi, iar Cristi Balaj a condus corect această partidă. În acelaşi timp, trebuie spus faptul că CFR Cluj este o câştigătoare meritorie a acestei finale, deoarece a jucat mult mai bine", a declarat după meci preşedintele FRF, Mircea Sandu.

 

Timişoara reclamă arbitrajul lui Balaj
Potrivit conducătorilor timişoreni, incidentele în care au fost implicaţi suporterii "viola" au fost provocate de arbitrajul slab prestat de Cristi Balaj. "Din păcate, toată această atmosferă frumoasă şi partida bună care a fost pe teren, între două echipe valoroase şi care au venit să joace fotbal, a fost stricată de prestaţia lui Cristi Balaj, pe care nici măcar arbitru nu mai pot să-l numesc.

De trei săptămâni avertizăm în legătură cu arbitrajul care ne aştepta la acest meci şi degeaba! Ioan Igna ne-a spus că garantează pentru Balaj, dar a văzut toată lumea ce a ieşit. Nici vorbă să fie penalty la faza în care Clujul a marcat cel de-al doilea gol. Suntem siguri că Timişoara deranjează tot mai mult în fotbalul românesc, iar din sezonul viitor intenţionăm să ieşim din primul tur al acestei competiţii, ca să nu mai deranjăm pe nimeni.

Cât despre faptul că echipa n-a luat parte la premiere, a fost decizia domnului Iancu, care bagă zeci de milioane în fotbal şi are dreptul să solicite aşa ceva", a declarat la final Gheorghe Chivorchian.

×
Subiecte în articol: sport