x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Champions League: FC Timişoara dă piept cu VFB Stuttgart

Champions League: FC Timişoara dă piept cu VFB Stuttgart

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Aug 2009   •   00:00
Champions League: FC Timişoara dă piept cu VFB Stuttgart

Echipa din Banat a fost prima dintre cluburile româneşti care au intrat în malaxorul tragerii la sorţi, programată astăzi la Nyon, în Elveţia. Performerii lui Neluţu Sabău aveau, înainte de împerechere, şansa să joace cu titani precum Arsenal Londra sau Olympique Lyon, dar şi cu trupe mai accesibile precum Panathinaikos Atena, Sporting Lisabona sau VfB Stuttgart. Până la urmă Timişoara a avut noroc, întâlnind Stuttgart-ul lui Ciprian Marica, probabil cel mai facil adversar din această grupă de împerechere în play-off!



Meciurile din prima manşă sunt programate pe 18/19 august, iar cele din manşa secundă pe 25/26 august. În cazul în care nu vor reuşi calificarea în grupele Ligii Campionilor, timişorenii vor avea asigurată participarea în grupele Europa League.

"În aparenţă pare un adversar mai accesibil, dar la nivelul ăsta... Sigur, decât Arsenal sau Lyon, mai bine cu Stuttgart. Este bine şi că vom avea suporteri mai jmulţi şi în deplasare pentru că în Germania sunt stabiliţi mulţi bănăţeni. Este clar un lucru: la ora meciului trebuie să fim foarte bine pregătiţi!" - Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FC Timişoara

"Sunt încântat că vom juca împotriva unei echipe din România. Totuşi, acest aspect nu va conta pentru mine, pentru că doresc să ajungem din nou în grupele Champions League. Pentru a reuşi acest lucru este obligatoriu să învingem la Timişoara, în primul meci",  Ciprian Marica -jucător VFB Stuttgart.

"Eu am spus că vreau să picăm cu Stuttgart chiar când scoateau echipa noastră din urnă. Ce am vrut aia s-a întâmplat. Sunt bun de jucat la Loto! Ce să zic acum... După Şahtior, echipă mai accesibilă nu putea fi decât VFB Stuttgart. Nouă ne convine această tragere la sorţi pentru că nemţii joacă un fotbal lipsit de fantezie. Ăştia joacă un fotbal pe care nu îl putem încadra niciunde. Echipelor româneşti le convine un astfel de fotbal cazon. ne calificăm!" - Jackie Ionescu, consilier FC Timişoara

"Nu mi-am propus să analizez acest adversar pentru că pentru noi, după atâţia ani în afara Europei, fiecare pas pe care îl facem este un câştig. Noi nu facem ca alţii, să epatăm şi apoi să devenim umiliţii de serviciu ai Europei. Prefer să rămânem cu picioarele pe pământ. Alţii l-au iinvocat mereu pe Dumnezeu ani la rândul şi s-au întors mereu acasă cu coada între picioare. Noi, iată, avem un antrenor care nici nu ştiu ce religie are, dar care face treabă. Dacă va trece cu echipa de Stuttgart va fi extraordinar, dacă nu...mergem în Europa League. Acolo este locul nostru şi trebuie să recunoaştem asta. Nu suntem pregătiţi pentru Champions League, nu vreau să fim penibili. Repet, consider că totul este o experienţă interesantă pentru noi " - Marian Iancu, patron FC Timişoara.

Tabloul tragerii la sorţi:

Arsenal FC (ENG) - ACF Fiorentina (ITA)
Olympique Lyonnais (FRA)  - Club Atlético de Madrid (ESP)
Sporting Clube de Portugal (POR) - Celtic FC (SCO)
Panathinaikos FC (GRE) - RSC Anderlecht (BEL)
VfB Stuttgart (GER) - FC Timişoara (ROU)
Olympiacos CFP (GRE) - FC Salzburg (AUT)
FC København (DEN) - APOEL FC (CYP)
PFC Levski Sofia (BUL) - FK Ventspils (LVA)
Maccabi Haifa FC (ISR) - Debreceni VSC (HUN)
FC Zürich (SUI) - FC Sheriff (MDA)

×