x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Clujul – după event, Dinamo poate rata tot

Clujul – după event, Dinamo poate rata tot

de Mihai Igirosanu    |    14 Apr 2010   •   00:00
Clujul – după event, Dinamo poate rata tot
Sursa foto: /Gsp/Intact Images

Lideră la zi în Liga 1, cu trei puncte în faţa Stelei, CFR Cluj caută în această seară să rămână şi în cursa pentru event. De partea cealaltă, departe de lupta pentru titlu, dinamoviştii se agaţă de Cupa României pentru salvarea unui sezon care se anunţă din nou cenuşiu.



Stări de spirit şi moduri de abordare total diferite în cele două tabere înaintea confruntării din această seară, de pe Stadionul "Constantin Rădulescu" din cartierul Gruia al Clujului. În timp ce antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, va arunca în luptă tot ce are mai bun, tehnicianul italian al CFR-ului, Andrea Mandorlini, intenţionează să-şi menajeze câteva piese de bază înaintea meciului din week-end, de la Timişoara.

De altfel, căpitanul Ricardo Cadu şi-a obţinut singur calitatea de spectator la partida cu Dinamo, încasând deliberat un cartonaş galben în meciul câştigat duminică seară acasă, 1-0 cu Rapid. "Cadu e şmecher. Aşa va putea juca la Timişoara, un meci extrem de important în lupta pentru titlu", şi-a lăudat căpitanul argentinianul CFR-ului, mijlocaşul Emanuel Culio.

BORCEA, CONTRAZIS DE CRISTEA
Unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Dinamo, atacantul Andrei Cristea, a ţinut să răspundă preşedintelui executiv, Cristian Borcea, care a spus după semieşecul cu FC Braşov din "Ştefan cel Mare" că şansele la titlu sunt compromise: "Cu toţii vrem să-l contrazicem pe Cristi Borcea şi să luăm titlul, dar şansele sunt mai mici decât erau etapa trecută. Ne concentrăm pe meciul de la Cluj, vrem să ajungem în finala Cupei. CFR e o echipă puternică, mai ales acasă, dar trebuie să reuşim.

Cupa contează mereu la Dinamo, un trofeu e foarte important. Ne-am fi dorit mai mult, dar se pare că atât am putut acum", a declarat Cristea. "Dinamo este o echipă foarte creativă şi periculoasă în ofensivă, dar, dacă noi ne vom apăra bine, nu vor fi probleme. Ne dorim să realizăm din nou eventul, ca acum doi ani", a replicat preşedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan.


Moldovan, ofensiv
După victoria la limită obţinută în tur, 1-0, antrenorul Braşovului, Viorel Moldovan, a declarat că echipa sa nu se va apăra în meciul de mâine, de la Vaslui: "Sub nici o formă nu trebuie să mergem cu gândul de a ne apăra. Mergem să marcăm. FC Vaslui este o echipă care va face totul pentru calificarea în finală, dar şi noi ne vom bate până la ultima picătură. M-am gândit şi la prelungiri şi chiar la penalty-uri, dar normal că sper să nu ajungem acolo. Rezultatul de 1-0 îţi dă o anumită linişte, dar, dacă mergem cu ideea de a conserva acest rezultat, clar greşim".

SEMIFINALE
AZI, ORA 20:15
CFR Cluj - Dinamo (în tur 1-1, Pro TV)
Arbitri: Alexandru Tudor - Cristian Nica, Aurel Oniţă.
MÂINE, ORA 20:15
FC Vaslui - FC Braşov (0-1, Pro TV)
Arbitri: Marius Avram - Ioan Onicaş, Mircea Orbuleţ.

×
Subiecte în articol: sport cupa romaniei semifinale