x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Continuă psihoza - Hagi vrea să rămănă, Becali nu se opreşte

Continuă psihoza - Hagi vrea să rămănă, Becali nu se opreşte

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    22 Aug 2007   •   00:00
Continuă psihoza - Hagi vrea să rămănă, Becali nu se opreşte
Sursa foto: GABI BOHOLT/

După ce a fost grav jignit de patron, ieri, Gică Hagi a apărut in faţa opiniei publice spunănd că nu-i poate reproşa nimic, dar că are nevoie de linişte pentru a intra in grupele Ligii Campionilor. Imediat după, Gigi Becali şi-a continuat atacurile dezlănţuite la adresa naşului său. • Gigi, atac dur la MM • video Conferinta de presa Gica Hagi • 1 • 2 • 3 • 4

Şi-a turnat cenuşă in cap


In cadrul unei conferinţe de presă, fără să accepte intrebări, antrenorul Stelei, Gică Hagi, a anunţat că va continua in Ghencea şi a incercat să-i transmită căteva mesaje patronului Gigi Becali.

Regele a păstrat un ton calm şi a căutat să nu intre prea mult in amănunte, preferănd o atitudine mai degrabă impăciuitoare. "Programul va continua ca şi pănă acum. Echipa are nevoie de linişte, pentru că lucrurile au mers foarte bine", au fost primele cuvinte ale lui Hagi.

DECIZIE. "Am decis să nu mai vorbim şi să ne concentrăm pe meciuri. Vom vorbi numai in conferinţe de presă pănă după meciul cu BATE Borisov. Doar in conferinţele de presă oficiale, despre meciuri, nimic despre altceva. Să lăsăm echipa in pace să se pregătească pentru a-şi atinge obiectivul. După aceea vedem rezultatele. Dar regulile şi unitatea de grup te duc spre succes. Ştiu că sunt foarte multe intrebări, dar nu pot răspunde la ele, am vrut să vin in faţa dvs. ca să spun aceste lucruri. Trebuie să trecem de BATE şi să ne calificăm", a spus tehnicianul.

"N-AM PROMIS". "Nu o să-i judec niciodată pe cei care sunt peste mine. Cănd vorbim despre respect, cred că cei care spun că Hagi nu are respect greşesc. Aşa cum sunt eu şi cum am demonstrat-o, nu pot să fac nici un lucru fără respect. Relaţia mea cu toată lumea trebuie să fie bazată pe respect. Eu cu Gigi vorbim foarte mult ca de la patron la antrenor. Eu nu am promis nimic, dacă promiteam mă ţineam de cuvănt. Era o alternativă ca Rădoi, un jucător foarte important, să joace mijlocaş sau fundaş central. Nu pot să fiu supărat pe Gigi Becali. Nu il pot schimba, nu e interesul meu. Eu il inţeleg, nu mă supăr şi, dacă mă supăr, trebuie să imi treacă foarte repede, pentru că nu am de ales. Imi pare rău că el a fost obişnuit intr-un fel, imi pare rău că ascultă foarte mult, vorbeşte foarte mult şi ascultă de cei din afară şi nu ascultă de cine trebuie. El trebuie să stea lăngă echipă şi să vadă ce e la echipă. Asta e, nu am ce să fac, dar cred că ar fi mult mai bine să ne asculte şi pe noi mai mult decăt pe cei din afară."

Gigi atacă iar

In ciuda atitudinii impăciuitoare a lui Hagi, Gigi Becali l-a atacat din nou, poate şi mai direct. "Am fost chemat in Olanda, cu cinci zile inaintea stagiului de pregătire. Jucătorii mi-au spus să vin şi să văd ce se mai poate salva. Adrian Ilie voia să plece. Am reuşit acolo să impac pe toată lumea, cu mare talent", "Hagi nu a făcut traseele de joc şi de aceea jucătorii joacă ceea ce ştiu ei. Mie mi-e frică să nu facă Gică o greşeală care să fie fatală, de aia mă bag. Care să-i fie fatală Stelei, nu lui Hagi sau mie. Unu din cei cinci jucători care au venit la palat a zis aşa: «Bre, nea’ Gigi, e naşul tău, dar noi ne luptăm pentru sute de mii de dolari. El, dacă pleacă de la Steaua, se duce la Mamaia, are hotel, e milionar, dar noi?»". "Ce să ascult la Hagi dacă nu ştie? Hagi e de căteva zile antrenor."

"Hagi nu e mare antrenor"

Gigi Becali a spus luni la Sport.ro că Gică Hagi va trebui să se perfecţioneze: "Nu cred acum in calităţile lui de antrenor, cred că Hagi e tobă de fotbal şi dacă va invăţa din greşeli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea incăpăţănat, ar trebui sa mai vorbească şi el cu Ienei, cu ăla, cu ăla. Trebuie să inveţe. I-am spus: te fac antrenor mare, dacă mă asculţi şi pe mine, iţi promit că in iarnă iau doi jucători de 10-15 milioane şi te fac antrenor mare. De fapt, il fac banii mei. Hagi e ca un copil răsfăţat, il iubeşte prea mult lumea. Ca un părinte, iţi mai dau căte o palmă". Becali a precizat că Steaua este o echipă care ar căştiga şi dacă formaţia de start ar fi alcătuită prin tragere la sorţi. "Un patron poate angaja doi-trei preparatori fizici şi el să facă echipa. La Steaua insă nu te poţi găndi la asta, e un simbol, nu te poţi juca cu Steaua. Dacă o să avem 12-15 puncte avans in retur, fac aşa: ii pun pe Zapata, pe Rădoi, restul - tragere la sorţi, o să vedeţi că şi aşa Steaua o să bată toate echipele. Nu fac asta acum pentru că risc să pierd şi ar fi bătaie de joc", a spus Becali.

Protasov

Printre antrenorii nominalizaţi de Gigi Becali că s-ar fi consultat cu el inaintea meciurilor, in privinţa echipei de start, s-a numărat şi ucraineanul Oleg Protasov, in prezent la Dnepr. "Căt am fost antrenor la Steaua, nu discutam cu Becali. Problemele se rezolvau prin managerul general. Acum, cănd este Hagi antrenor, cred că relaţia patron-antrenor este mult mai bună, mai ales că ei sunt rude", a declarat Oleg Protasov pentru Belarus Gazeta, fără a şti de conflictul de la Steaua. Fostul antrenor al Stelei a refuzat să vorbească despre slăbiciunile fostei sale echipe. "Asta nu inseamnă că nu şi-au schimbat jocul. In plus, romănii scot tot timpul jucători talentaţi. In ultima perioadă au inceput să vină şi străini."

Cosmin Olăroiu s-a autopropus

Gigi Becali a dezvăluit că dacă Hagi va pleca, Olăroiu s-a propus deja antrenorul echipei şi că va lăsa echipa arabă cu care este sub contract pentru a se intoarce la Steaua. "M-a sunat Olăroiu şi mi-a spus: «La orice oră imi fac bagajele şi vin. Las tot, bani şi arabi, şi vin. Cănd a decis să plece, am vorbit cu el şi i-am zis, tu dacă pleci, sunt obligat să il iau pe Hagi. M-am bucurat să plece Oli, că il aduceam pe Hagi şi ii implineam un vis, şi uite unde am ajuns.

M-am despărţit de un om adevărat, un caracter deosebit", a povestit Becali. El a continuat: "Hagi este angajatul meu, pănă la urmă, căt o fi el de Hagi. Imi pare rău de un singur lucru: că am spus că nu poate el să distrugă munca lui Olăroiu. Dar de celelalte nu-mi pare rău. Asta, cu Olăroiu, l-a supărat pe Hagi. Hagi a adus un plus faţă de Olăroiu, seriozitatea şi disciplina. Dar are şi minusuri. Hagi este un copil răsfăţat. Acum, doar am tras un semnal de alarmă. Dar dacă el n-a vrut să fie frumos", a mai spus Becali. "Puneam măna pe telefon, il sunam pe Oli şi ii spuneam: «Fă-ţi bagajele şi vino, iţi dau ordin. La 2-2 cu Borisov, cu Olăroiu nu mi-era teamă in retur, ştiu că n-are ghinion. Cu BATE mă tem de un ghinion pe care nu ştiu dacă Hagi il are sau nu. Cred că Hagi a inţeles dorinţa mea şi vom avea rezultate impreună. Dacă nu inţelegea, işi dădea demisia, deci nu mai e nici un fel de ceartă", a concluzionat patronul.

Specialistul

Becali a precizat că, in opinia sa, cel mai mare antrenor, din punct de vedere al rezultatelor, este Cosmin Olăroiu, dar a precizat că specialistul cel mai bun cu care a colaborat este selecţionerul Victor Piţurcă. "El era insă ghinionist. Juca bine, avea 1-0, rata şi după aia pierdea meciul. La inceput nu avea mare experienţă. Ascult de Piţurcă, mă mai consult uneori cu el. Mi-a zis că Ovidiu Petre e cel mai bun inchizător din ţară. Eu i-am spus asta lui Hagi, dar mai bine nu-i spuneam, că văd că nu-l bagă", s-a lamentat Becali.

• video Conferinta de presa Gica Hagi • 1 • 2 • 3 • 4

×