x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA / Rapid si Steaua - OK, Dinamo - KO

Cupa UEFA / Rapid si Steaua - OK, Dinamo - KO

de Vicentiu Neagoe    |    04 Noi 2005   •   00:00
Cupa UEFA / Rapid si Steaua  -  OK, Dinamo  -  KO

Rapid a debutat cu victorie in grupele Cupei UEFA, 2-0 cu Rennes, echipa lui Ladislau Boloni. Steaua a luat o importanta optiune pentru calificarea in primavara europeana dupa remiza alba obtinuta, in deplasare, cu Sampdoria Genova. In schimb, Dinamo a dezamagit din nou, pierzand cu 0-1, in prelungirile partidei de la Sofia, cu Levski.

RAPID - RENNES 2-0 / Bien, tres bien

Primul duel al antrenorilor romani din grupa G a dat castig de cauza tanarului Razvan Lucescu, care i-a dat o lectie mult mai titratului Ladislau Bölöni. Rapid a invins fara drept de apel o echipa robusta si atletica, dar fara mari valente tehnice.

La finalul partidei, Lucescu jr. s-a declarat incantat de evolutia jucatorilor sai. "A fost un meci extraordinar, impotriva unei echipe foarte bune, care se afla pe locul 7 in campionatul Frantei. Baietii au demonstrat inca o data ca au valoare. De fiecare data cand au jucat impotriva unor adversari puternici, nu au fost inferiori. Acest 2-0 reflecta realitatea din teren, insa sunt doar trei puncte, nu am castigat nici o competitie. Pentru a ne califica mai trebuie cel putin o victorie", a afirmat Lucescu adaugand ca nu se poate spune ca fotbalul romanesc este mai bun decat cel francez, dupa Steaua - Lens 4-0 si Rapid - Rennes 2-0: "Noi suntem echipele de pe primele locuri si am jucat cu echipe de pe locurile 5-6-7 din Franta. Ale lor de pe primele locuri joaca in Liga Campionilor".

DEZINTERES. De partea cealalta, declaratiile lui Boloni cum ca nu l-ar interesa Cupa UEFA nu au fost infirmate de evolutia elevilor sai, Rennes parand de multe ori ca joaca doar pentru trecerea timpului. Bretonii se afla la a doua infrangere consecutiva in grupe si au sanse minime de a merge mai departe. "Rapid a meritat victoria, mai ales prin entuziasmul jucatorilor. Noi am facut un joc mediocru in atac, am ratat usor ocaziile create. Pe final am avut doua mari ocazii, dar oricum nu prea mai avea rost sa marcam in ultimul minut", a spus dupa meci Boloni.

ADVERSARI. In celalalt meci din grupa G, Sahtior Donetk, a invins cu 2-0, in deplasare, pe VfB Stuttgart. Golurile echipei lui Mircea Lucescu au fost marcate de Fernandinho (’31) si Marica (’88). La Sahtior, Rat a fost integralist, Marica a intrat in minutul 84 iar Stoican a fost lasat pe banca de rezerve.

Lauda fotbalul romanesc

Duelul dintre Razvan Lucescu si Ladislau Bölöni este al doilea in care s-au intalnit in cupele europene doi antrenori romani. Precedentul a avut loc in 1991, cand Steaua, antrenata de Emeric Ienei, a jucat cu cipriotii de la Anorthosis Famagusta, pregatiti in acel moment de Anghel Iordanescu.

GENTLEMAN. Intalnirea dintre Lucescu Jr si Bölöni este cu atat mai speciala, cu cat patronul George Copos a vrut sa-l inlocuiasca in urma cu cateva luni pe Razvan chiar cu antrenorul lui Rennes, echipa care se afla atunci in subsolul clasamentului din Premier Division. "A fost o discutie intre mine si Copos, dar am refuzat din doua motive: am contract intr-un loc in care am multe de facut si nici nu puteam sa-i iau locul lui Razvan, fiul lui Mircea Lucescu, cu care eu sunt in relatii mai mult decat prietenesti", a spus tehnicianul. Bölöni s-a declarat incantat de faptul ca el si Mircea Lucescu au fost desemnati de George Copos drept cei mai buni antrenori romani. "Nu trebuie sa-i uitam pe Iordanescu, Ienei si Covaci. Si ceea ce a dovedit Piturca intr-o perioada scurta, jos palaria", a adau- gat Loti.

OPTIMIST
Bölöni spune ca fotbalul romanesc nu este atat de slab cum declara multi. "Nu sunt de acord cu toate criticile pe care le primeste fotbalul romanesc astazi. Pentru CFR Cluj jos palaria, Steaua a umilit pe Lens, care este bine cotata in campionatul nostru si care logic trebuie sa fie in primele cinci echipe, si apoi vad pe Rapid care domina Steaua si care a eliminat pe buna dreptate pe Feyenoord", a spus tehnicianul.
×
Subiecte în articol: sport rapid lucescu