x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Curatenie de vara la Manchester United

Curatenie de vara la Manchester United

18 Mar 2004   •   00:00

Galezul Ryan Giggs, irlandezul Roy Keane si olandezul Ruud van Nistelrooy sunt numele mari care ar putea parasi gruparea britanica in vara.

Eliminarea din Europa si parcursul slab in campionat, unde se afla la 12 puncte de liderul Arsenal, au dus pe Manchester United in pragul crizei. Potrivit presei britanice, responsabilii clubului s-au gandit deja la primele masuri de redresare. Una dintre acestea ar fi punerea in vanzare a catorva "piese grele", care in opinia conducerii gruparii engleze se fac vinovate de decaderea echipei.

DE VANZARE. Astfel, Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs, Nicky Butt sau Diego Forlan au zilele numarate pe "Old Trafford ". Roy Keane (33 de ani) si Giggs (31 de ani) sunt considerati prea batrani pentru a mai face fata exigentelor unei formatii ca Manchester United, iar Butt si Forlan nu prea mai intra in planurile lui Sir Alex Ferguson. In ceea ce-l priveste pe van Nistelrooy, motivul este altul. Olandezul ar putea fi cedat pentru o suma substantiala, banii incasati fiind apoi investiti in reimprospatarea lotului. In plus, chiar daca este golgeterul echipei, Ferguson nu-l considera pe van Nistelrooy capabil sa rezolve un meci de unul singur.

OBIECTIV. Totodata, de la Manchester ar mai putea pleca brazilianul Kleberson si camerunezul Djemba Djemba, care au dezamagit la primul lor sezon pe "Old Trafford".

Referitor la noile achizitii, marele obiectiv al englezilor ramane Fernando Torres. De asemenea, ar putea deveni "diavol" Damien Duff, jucatorul lui Chelsea urmand sa ii ia locul lui Giggs.

Bobby Charlton: "E criza"

Fapul ca Manchester United se afla intr-o situatie dificila este recunoscut si de fostul international englez Bobby Charlton. "Suntem in pragul crizei. Este pacat, dar acum e randul nostru sa suferim. Toata lumea spune ca este bine pentru fotbalul englez ca exista aceasta concurenta cu Arsenal, insa nu sunt de acord. Eu vreau sa castigam tot timpul ", a spus fostul jucator al lui Manchester United.

Vremuri grele si la Bayern Manchen

Intr-o situatie similara se afla si Bayern Manchen. Potrivit presei germane, mai multi jucatori sunt pe cale sa paraseasca gruparea bavareza: Scholl, Jeremies, Zickler, Lizarazu, Linke, Heargraves, Salihamidzici, Santa Cruz si Pizarro. De altfel, din intreg lotul doar Kahn, Makaay si Ballack au fost declarati netransferabili. Totusi, acesta din urma este nemultumit de atitudinea presei si a suporterilor si nu exclude varianta plecarii. "Accept sa fiu criticat. Dar sa spuna toata lumea ca eu sunt singurul vinovat, este ingrozitor", a declarat Ballack pentru "Bild".

×
Subiecte în articol: sport manchester manchester united