x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport După 14 ani, din nou în elită

După 14 ani, din nou în elită

de Vlad Ionescu    |    15 Iun 2008   •   00:00
După 14 ani, din nou în elită

HANDBAL ● Naţionala masculină, la Campionatul Mondial
Băieţii noştri au cîştigat barajul cu Muntenegru, scor general 56-55, obţinînd biletele pentru turneul final al CM, care va avea loc anul viitor în Croaţia.



HANDBAL ● Naţionala masculină, la Campionatul Mondial
Băieţii noştri au cîştigat barajul cu Muntenegru, scor general 56-55, obţinînd biletele pentru turneul final al CM, care va avea loc anul viitor în Croaţia.

Ziua de 14 iunie va rămîne un reper în istoria recentă a handbalului nostru. După ani de aşteptare şi umilinţe, naţionala masculină şi-a recîştigat locul între cele mai bune formaţii ale lumii, aşa cum îi stă bine unei foste campioane mondiale. Misiunea tricolorilor nu a fost însă uşoară, aceştia avînd în echipa Muntenegrului un adversar tenace, care şi-a apărat şansa cu dinţii pînă în ultima secundă a dublei manşe. Învinsă în tur cu 31-27, România a cîştigat ieri la Oradea cu 29-24, exact diferenţa de scor de care avea nevoie pentru a-şi îndeplini obiectivul. Întreaga noastră echipă a jucat foarte bine, cu un plus pentru Valentin Ghionea (11 goluri), Sandu Iacob (7) şi pentru portarul Rudi Stănescu.

BUCURIE. "Sînt foarte fericit, am rămas fără cuvinte. Nu m-am gîndit niciodată că am putea pierde calificarea. Am jucat sîrbeşte, i-am bătut cu armele lor, dăruire şi răutate. La Mondiale vom face o figură frumoasă şi în mod cert nu vom face România de rîs", au fost primele cuvinte ale antrenorului Aihan Omer. Recomandat de rezultatele obţinute cu echipele de club la care a lucrat, "Turcul" a fost adus la cîrma naţionalei acum un an şi a reuşit într-un timp scurt să resusciteze o generaţie care părea pierdută în mediocritate. Pentru jucători, această calificare reprezintă o premieră, nici unul dintre ei neputîndu-se lăuda cu vreo participare la un turneu final. "Este cel mai frumos lucru care mi s-a întîmplat. Nu se poate compara nici măcar cu un meci cîştigat în Liga Campionilor. Consider că această calificare am obţinut-o în Muntenegru, cînd am pierdut doar la patru goluri, dar ea s-a datorat experienţei pe care am acumulat-o în fiecare an", a mărturisit Marius Stavrositu. Preşedintele FRH, Petru Paleu, a trăit şi el meciul cu sufletul la gură: "Eu m-am rugat la Dumnezeu, Omer lui Allah şi, pentru prima oară în istoria handbalului, Dumnezeu şi Allah şi-au dat mîna, ajutînd România să se califice".

PRIME. Fiecare jucător va fi recompensat cu cîte 5.000 de euro, primă cu 1.000 de euro mai mare decît cea acordată fetelor pentru calificarea la Europene. "Nu banii au fost motivaţia noastră principală. Am întrebat la vestiar care e prima de calificare şi cu ea îmi iau o Dacia Lăstun", a glumit Rudi Stănescu, unul dintre eroii meciului de la Oradea.

×
Subiecte în articol: sport