x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Amenzi pentru austriecii care au organizat competiția off-road din Munții Rodnei

Amenzi pentru austriecii care au organizat competiția off-road din Munții Rodnei

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   14:45
Amenzi pentru austriecii care au organizat competiția off-road din Munții Rodnei
Sursa foto: facebook/Garda Nationala de Mediu

O competiție off-road a fost organizată în Munții Rodnei fără avize de mediu, astfel că organizatorul austriac a fost amendat cu 50.000 de lei.

Comisarii de  mediu din Bihor au realizat verificări pe teren în zona ariei naturale protejate Muntele Șes, în perioada 17-19 mai, după ce au fost sesizați asupra unor distrugeri produse în urma manifestării sportive SuperKarpata Trophy 2023. Aceștia au constatat urme de autovehicule de teren pe pajiști, pășuni, terenuri private din regiune.

"În condițiile în care administratorul ariei naturale protejate - Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) - nu și-a dat acordul și nu a emis nici un fel de aviz pentru organizarea manifestării sportive”, transmite Gărzii Naționale de Mediu (GNM).

Au fost sancționați organizatorul competiției cu 50.000 de lei și alți 5 șoferi austrieci care au participat la concurs, cu sume între 5.000 - 10.000 de lei, pentru încălcarea OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, potrivit antena3CNN.

Reprezentanții Clubului sportiv geto-dacii liberi au sunat la 112 pentru a sesiza faptul că mai multe vehicule de teren au fost văzute în zone cu accesul interzis din cadrul ariei naturale protejate.

Comisarii din Bihor au transmis poliției o solicitare pentru demararea acțiunii de identificare a adreselor celor 5 participanți la competiție, care au fost legitimați de polițiștii din Aleșd.

"Toți cei care vor să încalce legislația de mediu din această țară trebuie să suporte consecințele faptelor lor.

Prin urmare, îi avertizăm pe amatorii de expediții turistice off-road din țară și din străinătate că asemenea competiții care provoacă distrugerea mediului natural sunt supuse regulilor stricte ale concursurilor off-road și sunt permanent în atenția Gărzii Naționale de Mediu”, spune Florin Bănică, comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, în legătură cu desfășurarea manifestării sportive SuperKarpata Trophy 2023.

Mai multe puteți citi AICI 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×