x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Anghel Iordănescu - Daniel Prodan a fost sufletul echipei naţionale a României

Anghel Iordănescu - Daniel Prodan a fost sufletul echipei naţionale a României

18 Noi 2016   •   18:30
Anghel Iordănescu - Daniel Prodan a fost sufletul echipei naţionale a României

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat vineri, la Arena Naţională, unde a fost depus sicriul lui Daniel Prodan, că fostul fundaş a fost sufletul echipei naţionale de fotbal a României.

"Este foarte greu pentru cineva să accepte că Didi a plecat dintre noi. Didi Prodan a fost sufletul echipei naţionale a României. El a fost cel mai optimist dintre jucătorii naţionalei, omul care aducea bucuria şi veselia în rândul băieţilor noştri. Va rămâne mereu în sufletul nostru. El este omul care întotdeauna încuraja şi punea umărul la nevoie, şi cu fapte, dar şi cu vorba lui blajină de ardelean corect şi onest", a spus antrenorul echipei României de la Cupa Mondială din 1994 care a rămas în istorie sub denumirea de "Generaţia de Aur".

Printre cei care au adus coroane şi au aprins lumânări la catafalcul lui Daniel Prodan s-au aflat foştii fotbalişti Adrian Bumbescu, Florin Prunea şi Ionuţ Lupescu.

Trupul neînsufleţit al fotbalistului Daniel Prodan a fost depus vineri dimineaţă la Arena Naţională din Capitală. Cortegiul funerar a ajuns în jurul orei 10,00 şi a fost aşteptat de foşti colegi din "Generaţia de Aur" ai lui Daniel Prodan.

Sicriul va fi depus astăzi, începând cu ora 20,00, la Biserica 'Sf. Ilie' din Pipera. Înmormântarea este programată sâmbătă, la ora 14,00, la Cimitirul 'Sf. Ilie' din Pipera.

Daniel Prodan a încetat din viaţă miercuri seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuinţa sa, la vârsta de 44 de ani.

Fostul fundaş a strâns 54 de selecţii la echipa naţională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, şi la Campionatul European din 1996.

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua Bucureşti, formaţie unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoţia, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

×