x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Australian Open. Ilie Năstase, despre eliminarea Simonei Halep: "În tenis se mai învaţă şi din înfrângeri"

Australian Open. Ilie Năstase, despre eliminarea Simonei Halep: "În tenis se mai învaţă şi din înfrângeri"

19 Ian 2016   •   14:00
Australian Open. Ilie Năstase, despre eliminarea Simonei Halep: "În tenis se mai învaţă şi din înfrângeri"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că nu este "şocant" şi nici "ruşinos" faptul că Simona Halep, numărul doi mondial, a pierdut în primul tur la Australian Open, precizând că în acest sport "se învaţă şi din înfrângeri".

"Nu e şocant, s-au mai întâmplat astfel de lucruri. În general la început de an, de sezon, sunt surprize. Şi o să vedeţi că vor mai fi. Ar fi bine să poţi să te programezi: ŤUite, eu vreau să fiu în forma maximă la Australian Openť. Dar nu se poate. Se întâmplă şi surprize. Simona câştigă 50 de meciuri la rând şi apoi pierde unul şi acum e eşec ruşinos? Nu, nu e ruşinos. În tenis se mai învaţă şi din înfrângeri. Oricum, cred că a avut şi o adversară într-o formă foarte bună. Spun cred, pentru că nu am văzut decât puţin din meci. Pentru ca cineva să o bată pe Simona trebuie să joace nu bine, ci foarte bine, să fim serioşi acum. Deci chinezoaica (n.r. - Shuai Zhang) a avut o zi foarte bună. În plus, acum toată lumea vrea să o bată pe Simona pentru că e numărul doi mondial. Dacă până acum ea era cea care făcea tot posibilul să le bată pe cele de sus, acum situaţia e fix invers", a spus Năstase pentru AGERPRES.

Cei care nu au jucat tenis niciodată nu ar trebui să facă pronosticuri pentru că nu ştiu cât de greu este pentru un jucător să treacă de turul întâi, este de părere Ilie Năstase. "Din păcate, noi întotdeauna păţim aşa. Facem pronosticuri, că Simona ajunge nu ştiu unde, că tabloul e uşor. Aţi văzut că tabloul nu e uşor? Eu aşa zic, să nu mai facem pronosticuri. Şi la fotbal zicem că facem, că dregem, şi o să vedeţi ce o să păţim şi la EURO. Aşa că nu e bine să facem pronosticuri. Cine nu e în fenomen şi nu a jucat tenis spune că Simona e în finală de la tragerea la sorţi. Dar nu ştie cât de greu e să treci de turul 1, de turul 2", a explicat Năstase.

El susţine că românii trebuie să fie alături de Simona Halep şi atunci când pierde, precizând că şansele cele mai mari de a câştiga un Grand Slam le are la Roland Garros. "După mine cele mai mare şanse le are Simona la Roland Garros. Ea pe zgură poate câştiga. Până la urmă este reprezentanta unei naţiuni care a jucat mult tenis pe zgură. Bineînţeles că dacă vrei să fii numărul 1 trebuie să câştigi pe orice suprafaţă. Ea trebuie să joace în continuare, să lupte. Iar noi trebuie să fim alături de ea şi când câştigă, dar şi acum când pierde", a precizat fostul tenisman.

Simona Halep ar trebui să facă o pauză şi să îşi rezolve în totalitate problemele medicale de la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, consideră Ilie Năstase. "Eu în locul ei m-aş opri acum, aş lua o pauză de o lună, o lună şi ceva, şi aş rezolva definitiv problema medicală de la picior. Pentru că acele dureri tot apar la ea. Şi e riscul ăsta că starea se poate agrava şi să nu poţi juca o perioadă mai lungă. Are un preparator fizic, de ce nu îi spune lucrurile astea? Cum să te refaci jucând? Dar eu nu îi dau sfaturi Simonei, spun doar că eu în locul ei aş rezolva de tot problema medicală. Pentru că după aia iar se spune că Năstase o sfătuieşte nu ştiu ce. Nu, eu nu îi dau sfaturi", a precizat Ilie Năstase.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă, marţi, de chinezoaica Shuai Zhang (venită din calificări), cu 6-4, 6-3, marţi, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Halep, sfertfinalistă în ultimii doi ani la Melbourne, va pierde locul al doilea în clasamentul WTA după Australian Open. Pentru participare, ea s-a ales cu 34.500 dolari australieni şi 10 puncte WTA.

Sursa: Agerpres

×