x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Campionul F1, Lewis Hamilton, se implică în scandalul dintre Serena Williams şi Năstase

Campionul F1, Lewis Hamilton, se implică în scandalul dintre Serena Williams şi Năstase

28 Apr 2017   •   12:43
Campionul F1, Lewis Hamilton, se implică în scandalul dintre Serena Williams şi Năstase

Pilotul britanic Lewis Hamilton, triplu campion mondial de Formula 1, s-a arătat impresionat de răspunsul pe care jucătoarea americană de tenis Serena Williams i l-a dat lui Ilie Năstase, după comentariile pe care acesta le-a făcut cu ocazia meciului de Fed Cup dintre echipele României şi Marii Britanii, disputat recent la Mamaia. 

"Abia astăzi am aflat despre acest lucru. Sunt total de acord cu afirmaţiile ei. Cred că a fost frumos ceea ce a scris ea, ca o femeie de culoare puternică şi independentă. Cred că este formidabilă. Nu este doar unul din cei mai importanţi oameni pe care îi cunosc, ci şi un lider înnăscut. Mă inspiră să citesc ceea ce a scris ea şi sper să îi inspire şi pe alţii", a declarat Hamilton joi, la Soci, unde se află cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei, programat în acest weekend. 

Într-o conferinţă de presă desfăşurată înaintea meciului dintre România şi Marea Britanie, Ilie Năstase, căpitanul echipei ţării noastre, a fost întrebat ce părere are despre faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a răspuns fostul lider al clasamentului ATP. 

''Sunt dezamăgită că ştiu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face comentarii rasiste faţă de mine şi de copilul meu nenăscut sau comentarii sexiste faţă de colegele mele'', a scris Williams, câştigătoarea a 23 de titluri de Mare Şlem, pe contul său de Instagram, scrie Agerpres.

''Poţi să încerci să mă loveşti cu cuvintele tale ... poţi încerca să mă ucizi cu ura ta, dar mă voi ridica mereu'', a continuat Serena Williams, care a câştigat în luna ianuarie, cu ocazia Openului Australiei, al 23-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, citând dintr-o poezie a scriitoare americane de culoare Maya Angelou. 

Anul trecut, în luna decembrie, jucătoarea americană, cea mai bine plătită sportivă din lume, s-a logodit cu Alexis Ohanian, co-fondatorul platformei Reddit. 

Ilie Năstase, în vârstă de 70 ani, a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) pentru atitudinea sa jignitoare din timpul întâlnirii de la Mamaia, unde a insultat o jurnalistă, arbitrul meciului, căpitanul nejucător al echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, şi pe jucătoarea Johanna Konta. 

×