x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Maria Şarapova: "Sunt hotărâtă să joc din nou tenis"

Maria Şarapova: "Sunt hotărâtă să joc din nou tenis"

10 Mar 2016   •   08:51
Maria Şarapova: "Sunt hotărâtă să joc din nou tenis"

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a anunţat că este hotărâtă să revină în competiţie, deşi în acest moment riscă o suspendare grea în urma controlului antidoping pozitiv la un medicament controversat, meldonium.

"Sunt hotărâtă să joc din nou tenis. Sper că voi avea şansa să o pot face", a scris Şarapova, fostul lider al clasamentului WTA, pe contul său de Facebook.

"Mi-am fi dorit să nu trec prin aşa ceva, însă s-a întâmplat şi acum trebuie să merg înainte", a adăugat rusoaica într-un lung mesaj, primul după conferinţa de presă susţinută luni, la Los Angeles, în care a dezvăluit că a fost depistată pozitiv cu ocazia Openului Australiei din luna ianuarie.

Şarapova a ţinut, totodată, să le mulţumească tuturor fanilor săi pentru mesajele de susţinere. "Când m-am trezit ieri dimineaţă, am găsit inbox-ul plin de mesaje de dragoste şi compasiune. În câteva ore de la anunţul meu, mi-aţi arătat susţinere şi loialitate, pe care cineva se aşteaptă să le primească atunci când este în vârful carierei. Vreau să ştiţi că toate cuvintele voastre minunate mi-au readus zâmbetul pe faţă", a precizat campioana rusă.

''Sunt hotărâtă să joc din nou şi sper că voi avea şansa să o pot face, iar mesajele voastre m-au încurajat enorm. Acest mesaj nu are alt scop decât acela de a vă mulţumi. Vă mulţumesc foarte mult!", a adăugat Şarapova.

În vârstă de 28 ani, Maria Şarapova are în palmares cinci titluri de Mare Şlem, ultimul dintre ele cucerit în 2014, la Roland Garros, după o finală cu românca Simona Halep.

Rusoaica a fost suspendată cu titlu provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis, după ce unul dintre eşantioanele care i-au fost prelevate în timpul Australian Open prezenta urme de meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise la 1 ianuarie 2016.

Şarapova, care nu a mai disputat nicio partidă după turneul de la Melbourne, din cauza unei accidentări la un antebraţ, susţine că nu ştia că medicamentul, pe care îl utiliza de mai mulţi ani, devenise între timp interzis. Ea riscă acum o suspendare maximă de patru ani, dacă va fi găsită vinovată de dopaj.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: maria sharapova