x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport „Vine!" Presa madrilenă, în extaz cu privire la transferul lui Kylian Mbappé la Real Madrid

„Vine!" Presa madrilenă, în extaz cu privire la transferul lui Kylian Mbappé la Real Madrid

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2024   •   00:10
„Vine!" Presa madrilenă, în extaz cu privire la transferul lui Kylian Mbappé la Real Madrid
Sursa foto: Hepta

A sosit momentul ca Kylian Mbappé să plece. După șapte sezoane petrecute la PSG, unde contractul său este la final, francezul le-a transmis directorilor săi că își face bagajele în vară. Presa pro-Real Madrid anunță încântată venirea sa la Galactici. Vestea nu bucură pe toată lumea în Spania.

După ani de speranțe și nenumărate articole pe tema transferului francezului la Madrid, presa spaniolă, mai exact cea madrilenă, este în pragul extazului. Ajuns la final de contract cu PSG, Kylian Mbappé l-a informat pe președintele Nasser Al-Khelaïfi că va părăsi clubul parizian la finalul sezonului, după cum au relatat L'Équipe și RMC Sport.

Se zvonește că se va îndrepta spre Real Madrid, clubul la care a visat să ajungă în copilărie. Căpitanul Franței are un acord verbal, dar încă nu contractual, cu Los Merengues. În ciuda acestui fapt, presa madrilenă îl așteaptă deja cu sufletul la gură de partea cealaltă a Pirineilor.

„Pleacă și vine", titrează Marca, notând plecarea sa de la PSG și sosirea sa planificată în capitala Spaniei. „Real Madrid aștepta ca Mbappé să facă primul pas. Și l-a făcut", scrie cu entuziasm cotidianul pro-Madrid, referindu-se la „cel mai lung transfer din lume".

„Starul francez a trebuit să-și facă publică dorința de a părăsi PSG înainte ca Florentino (Pérez, președintele madrilenilor) să se apuce de treabă și Real Madrid să poată să-l recruteze", scrie ziarul.

Conform AS, pe a cărui primă pagină apare Kylian Mbappé barat cu mențiunea „Adio Paris", „este sfârșitul uneia dintre telenovelele din ultimii cinci ani, din acest secol, poate chiar din istoria fotbalului".

„În cele din urmă, dorința starului de a intra în istorie a fost mai puternică, iar acest lucru trece pe la Real Madrid. Totul indică faptul că Mbappé va juca pentru Real încă din vara anului viitor", afirmă celălalt cotidian pro-Madrid. Contul X (ex-Twitter) al ziarului și-a permis chiar să posteze o fotografie cu tricoul merengue, inscripționat cu numele campionului mondial din 2018.

În alte părți ale Spaniei, acoperirea foarte probabilei sosiri a francezului nu este la fel de exhaustivă. În special în Catalonia, unde cele două cotidiene pro-Barça, dușmani declarați ai Real Madrid, trec știrea în plan secund.

De exemplu, Mundo Deportivo, care are pe prima pagină un articol despre succesorul lui Xavi pe banca Barcelonei, dedică doar o pagină plecării lui Kylian Mbappé de la PSG. În ceea ce privește publicația Sport, aceasta o evidențiază pe Alexia Putellas, de două ori câștigătoare a Balonului de Aur, și nu viitoarea achiziție a lui Real Madrid. Dovadă că sosirea lui Mbappe pe Bernabeu nu este o veste bună pentru toată lumea.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kylian Mbappe real madrid