Veste rea pentru băsistul de la Casa Fotbalului. Acţiunea în instanţă depusă de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu l-a pus pe Burleanu în situaţia de invaliditate a funcţiei de preşedinte al FRF. Până la 6 mai, actuala conducerea a Federaţiei nu are statutul legal. Este o primă trezire la realitate pentru cel care s-a instalat cu infatuare în fruntea fotbalului românesc. Deja sunt consistente opiniile care consideră că alegerea lui Burleanu a fost strâns legată de condamnarea la închisoare a lui Gică Popescu. Mesajele venite din partea structurilor de partid de care Burleanu a fost ataşat vin să confirme amestecul acestora în operaţiunea “alegeri la FRF”. Chiar şi aceste bănuieli transformă Federaţia de fotbal din România într-o entitate în conflict cu principiile de funcţionare şi eligibilitate impuse de Uniunea Europeană de Fotbal Asociaţie (UEFA).
Au cerut să fie validaţi deşi n-aveau dreptul?!
În urma contestaţiei depuse la finalul săptămânii trecute de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu, judecătorii n-au validat deocamdată actuala echipă de conducere a FRF, în frunte cu fostul băsist Răzvan Burleanu. TMB a decis că va judeca pe 6 mai contestaţia prin care AJF Giurgiu a solicitat anularea alegerilor din 5 martie deoarece în cvorumul Adunării Generale de atunci s-au regăsit cluburi sportive şcolare, care n-au dreptul, conform ROAF (n.r. regulamentul după care funcţionează activitatea fotbalistică internă), să voteze alegerea preşedintelui. “Până când se va judeca, teoretic, este un provizorat, pentru că este clar că această nouă conducere nu a fost validată. Din câte ştiu eu, potrivit statutului, Federaţia ar trebui să fie reprezentată în mod provizoriu de cineva, să nu fie nici vechea, nici noua conducere. Din câte ştiu eu, după statut este prim-vicepreşedintele FRF, domnul Gino Iorgulescu”, a declarat juristul AJF Giurgiu, Adrian Raţiu. Acesta a mai semnalat ieri un aspect care poate fi extrem de important: “Noua conducere a FRF a depus o cerere la tribunal pentru a fi validată. Aici avem un paradox pentru că, teoretic, până când această conducere nu va fi validată, nu are cum să reprezinte federaţia ca să ceară să fie validată, dar asta e o altă problemă. Asta ar fi mers dacă nu ar fi fost cineva care să conteste aceste alegeri. Pe 6 mai, probabil că se va hotărî. Noi am cerut şi să fie suspendată noua conducere până când nu se va stabili dacă hotărârea Adunării Generale este legală sau nelegală. Până atunci, ei nu pot face nici o mişcare, pentru că nu e legal, dar asta urmează să stabilească instanţa”.
Reacţia FRF şi a lui Mircea Sandu
Prin intermediul site-ului oficial al Federaţiei, Departamentul Juridic al noii echipe de conducere deocamdată invalidate a ţinut să-şi prezinte câteva puncte de vedere după decizia Tribunalului: “Instanţa a luat act că există o cerere de intervenţie, nu o problemă, cum dezinformează reprezentantul legal al AJF Giurgiu. S-a pronunţat o amânare pentru a se lua la cunoştinţă de cererea de intervenţie. Nu s-au purtat discuţii suplimentare, nu s-a pus în discuţie legitimitatea conducerii FRF, valabilitatea alegerilor sau orice alte chestiuni de natură juridică. Nu a fost vorba de o certificare a conducerii FRF. La fiecare cerere de înscriere a organelor de conducere FRF de până acum au existat astfel de cereri de intervenţie. Ele au tergiversat înregistrările respective, dar nu au avut efecte juridice”. Omul care cu o zi înaintea alegerilor de pe 5 martie anticipase că vor apărea probleme, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a oferit un punct de vedere neutru. “Nu mă interesează, nu am absolut nici un fel de implicare din data de 5 martie şi nici nu voi avea. Asta este realitatea. Am o activitate de onoare în ceea ce priveşte candidatura României în organizarea Campionatului European din 2020 şi la care m-am angajat. Este singurul lucru pentru care sunt angajat la Federaţia Română de Fotbal. Ce se întâmplă în continuare nu mai e problema mea”.
Citește pe Antena3.ro