x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Universitatea Craiova a solicitat oficial înscrierea în Liga I, sezonul 2013 - 2014

FC Universitatea Craiova a solicitat oficial înscrierea în Liga I, sezonul 2013 - 2014

20 Feb 2013   •   17:12
FC Universitatea Craiova a solicitat oficial înscrierea în Liga I, sezonul 2013 - 2014

Clubul Universitatea Craiova a efectuat o solicitare oficială către FRF şi LPF în vederea înscrierii clubului în competiţia Ligii I, în sezonul 2013 - 2014.

"Din punct de vedere juridic, Universitatea Craiova este apta de a intra in competitie. Insa, din cauza faptului ca a fost devalizata complet in anul 2011, singura solutie pentru reluarea activitatii este ca echipa sa fie inscrisa  in competitia Ligii I, cu urmatoarele argumente:

1. Ni se cuvine acest drept, cauzele principale pentru care am incheiat campionatul 2012/2011 pe locul 15 si neobtinerea licentei pentru Liga I fiind din culpa exclusiva a FRF/LPF

2. Fiind exclusa abuziv din competitie, FC Universitatea Craiova nu a mai avut sansa de a evolua in Liga a II-a si, astfel, de a promova in Liga I, acest lucru fiind valabil pentru sezoanele 2011/2012 si 2012/2013.

3. Prin acceptarea in Liga I, FRF si LPF ar mai diminua din prejudiciul creat clubului FC Universitatea Craiova, atenuandu-si, partial, din faptele savarsite impotriva clubului

4. Din negocierile avute in ultima perioada, exista persoane juridice dispuse sa sprijine revitalizarea clubului, insa aceste societati au conditionat finantarea reconstructiei numai daca echipa va evolua in Liga I.

De asemenea, trebuie luat in calcul faptul ca pentru o participare in competitie, este nevoie de achizitionarea a cel putin 25 de jucatori, iar FC Universitatea Craiova nu poate sa achizitionaze orice jucator liber de pe piata, dupa ce, timp de 6 ani, clubul s-a chinuit sa creasca si sa investeasca intr-o generatie de jucatori ce a reprezentat scheletul echipei nationale de tineret, generatie care, intr-o zingura zi, a fost confiscata, precum in anii stalinisti", se arata in document.

Cererea integrala poate fi vizualizata AICI.

×
Subiecte în articol: universitatea craiova liga 1 frf lpf