x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern LPF a respins propunerea FRF ca 5 procente din drepturile TV să fie cedate grupărilor din Liga a II a şi a III-a

LPF a respins propunerea FRF ca 5 procente din drepturile TV să fie cedate grupărilor din Liga a II a şi a III-a

27 Apr 2017   •   16:18
 LPF a respins propunerea FRF ca 5 procente din drepturile TV să fie cedate grupărilor din Liga a II a şi a III-a

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a respins, joi, în unanimitate, propunerea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca 5 procente din banii proveniţi din vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I să fie cedate cluburilor din Liga a II-a şi a III-a. 
Preşedintele clubului Astra Giurgiu, Dănuţ Coman, a declarat la finalul şedinţei că nimeni nu ar fi de acord să cedeze altcuiva un procent din salariu. "Nu am fost cu propunerea privind cedarea a 5% din drepturile TV, rămâne să vedem ce se mai întâmplă. S-au discutat mai multe aspecte referitor la această propunere a FRF, dar nu vreau să intru în polemică. Nu am fost de acord, cine poate să fie de acord să dea 5% din salariului lui altcuiva? Fiecare club are propria pepinieră, la fel o facem şi noi. Avem şi echipă a doua în care investim. Nu luăm jucători doar din ligile inferioare", a spus oficialul grupării giurgiuvene. 
Întrebat dacă această propunere este una electorală făcută de Răzvan Burleanu pentru a-şi atrage voturile cluburilor din ligile inferioare la alegerile pentru preşedinţia FRF de anul viitor, Coman a răspuns: "Mă interesează mai puţin dacă este aşa sau nu. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, nici la LPF, nici la FRF". 
Adunarea Generală a LPF nu a luat încă o hotărâre privind startul ediţiei 2017-2018, dar cluburile consideră că în mod normal Liga I ar trebui să înceapă la 15-16 iulie. "Nu s-a stabilit data începerii noului sezon. Am rămas la părerea că cel mai bine ar fi să se înceapă pe 15-16 iulie 2017, aşa cum e normal, pentru că finala Cupei României se joacă pe 27 mai şi trebuie să ţinem cont că jucătorii au nevoie de câteva zile de vacanţă. Să se înceapă pe 1-2 iulie ar fi ceva îngrozitor pentru întreg fotbalul românesc", a adăugat Dănuţ Coman. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: lpf frf drepturi tv