x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Oficial: FRF şi-a depus candidatura pentru organizarea de meciuri la Euro 2020

Oficial: FRF şi-a depus candidatura pentru organizarea de meciuri la Euro 2020

20 Mai 2013   •   17:18
Oficial: FRF şi-a depus candidatura pentru organizarea de meciuri la Euro 2020

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, competiţie care se va desfăşura în 13 oraşe de pe continent.

Formularul de candidatură a fost semnat de Mircea Sandru, preşedintele federaţiei, şi de Adalbert Kassai, secretarul general al FRF.

România şi-a depus candidatura pentru pachetul de bază, acesta cuprinzând trei meciuri din faza grupelor şi o partidă din faza optimilor de finală. În cazul în care dosarul FRF va fi acceptat, jocurile se vor disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Decizia UEFA ca ediţia din 2020 a Campionatului European să se dispute în mai multe ţări a fost luată la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Ideea unui turneu final care să se dispute în 12 sau 13 oraşe din Europa a fost lansată pe 30 iunie 2012 de Michel Platini, preşedintele UEFA, singura care s-a opus fiind Turcia, care îşi dorea să găzduiască Euro 2020, dar şi Jocurile Olimpice de vară în acelaşi an.

Pe 26 aprilie, forul european a dat startul procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2020, trimiţând o scrisoare federaţiilor naţionale prin care acestea erau invitate să îşi anunţe candidaturile şi a publicat regulile legate de acest proces.

Fiecare ţară poate candida cu unul sau două oraşe, urmând ca UEFA să facă o selecţie şi să anunţe oraşele-gazdă pe 20 septembrie.

×
Subiecte în articol: euro 2020 frf candidatura