x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Război pe salariul lui Mutu

Război pe salariul lui Mutu

de Mihai Igirosanu    |    30 Iun 2010   •   00:00
Război pe salariul lui Mutu

Fiorentina a cerut să-i întrerupă urgent salariul "Briliantului", dar avocaţii apărării au obţinut o amânare



Pe terenul Colegiului de Arbitraj al ligii italiene, conducerea Fiorentinei şi avocaţii lui Adrian Mutu au început războiul pe marginea plăţii salariului "Briliantului".

Potrivit Gazzetta dello Sport, Colegiul de Arbitraj a admis ieri obiecţia preliminară a avocaţilor lui Mutu, potrivit căreia nu ar exista motive pentru o procedură accele­rată în cazul în care Fiorentina cere întreruperea plăţii salariului atacantului pe perioada celor nouă luni de suspendare pentru dopaj.

"Consiliul de Arbitraj a admis excepţia soli­citată de avocaţii lui Mutu de imposibilitate a unei proceduri de urgenţă. Fiorentina şi avocaţii jucătorului român se vor întâlni din nou la liga italiană după o procedură ordinară care necesită prezenţa unui ju­de­că­tor. Pe scurt, se porneşte din nou", no­tează cotidianul italian în ediţia de ieri.

Avocatul jucătorului român, Paolo Rodella, s-a arătat mulţumit. "Aceasta este o decizie importantă, deo­arece, dacă nu am fi ridicat pro­ble­ma acestei excepţii, vinerea trecu­tă ar fi putut fi definită deja problema. În schimb, aşa cum este drept, se va tre­ce la o procedură ordinară."

Po­tri­vit aceleiaşi publicaţii, în această pe­rioa­dă va urma o audiere în faţa unui judecător, apoi, dacă o reconciliere între cele două părţi nu va reuşi, se va reveni în faţa Colegiului de Arbitraj, ca­re va decide dacă aprobă sau nu ce­rerea Fiorentinei de întrerupere a plăţii salariului pe perioada suspen­dării sau cel puţin reducerea sa la ju­mă­tate. Cazul în care clubul AC Fio­ren­tina cere întreruperea plăţii sala­riu­lui lui Mutu în perioada de nouă luni de suspendare pentru dopaj a avut o primă înfăţişare vineri în faţa Co­legiului de Arbitraj al Ligii Profe­sio­niste Italiene de Fotbal.


Oferte din SUA şi Japonia pentru Mutu
În ciuda problemelor cu salariul, impresarul atacantului Adrian Mutu, Victor Becali, a declarat ieri pentru Corriere Fiorentino că se află în contact cu formaţii din Statele Unite ale Americii şi Asia. "Avem contacte cu echipe americane şi asiatice. Este adevărat că, dacă ar merge într-un astfel de campionat, Mutu ar pierde contactul cu echipa naţională, dar, în acest moment, el nu are nici o conexiune cu selecţionerul Răzvan Lucescu. Săptămâna viitoare putem avea noutăţi", a spus Becali. Conform Corriere Fiorentino, de serviciile lui Mutu sunt interesate formaţiile Al Ahly (Emiratele Arabe Unite), Los Angeles Galaxy şi New York Red Bulls (ambele din Statele Unite ale Americii), dar şi echipe din prima ligă japoneză. Adrian Mutu mai are contract cu Fiorentina până în 2012, iar suspendarea pentru dopajul cu sibutramină va expira în luna octombrie.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport