x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu, reconfirmat până la meciul cu Bosnia

Răzvan Lucescu, reconfirmat până la meciul cu Bosnia

07 Apr 2011   •   13:46
Răzvan Lucescu, reconfirmat până la meciul cu Bosnia
Sursa foto: /Intact Images
160150-razvan-intact-images-20110325161329002.jpg

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis în această după-amiază ca tehnicianul Răzvan Lucescu să rămână în funcţia de selecţioner al naţionalei până la meciul cu reprezentativa Bosniei, de la 3 iunie. Dintre membrii CEx, 10 au votat pentru menţinerea lui Răzvan, iar trei, printre care şi Mircea Sandu, ar fi vrut demiterea acestuia.

Totuşi, chiar dacă va pierde următorului meci din campania de calificare la CE de anul viitor, Lucescu jr. ar putea conduce naţionala şi la turneul amical din America de Sud, în meciurile cu Brazilia (7 iunie) şi cu Columbia (11 iunie).

"Nu l-a dat nimeni pe Lucescu afară. S-a făcut doar o analiză a rezultatelor. S-a votat în Comitetul Executiv, Răzvan Lucescu rămâne selecţionerul României până la meciul cu Bosnia-Herţegovina. Dacă bate, rămâne, dacă nu, pleacă", a anunţat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

"Meciul cu Bosnia va fi fie continuare pentru selecţioner, fie capăt de drum. Pentru că dacă pierdem şansele sunt nule, iar relaţiile contractuale se încheie în acel moment. Sper ca el să aibă noroc şi să câştige meciul cu Bosnia. Oricum, se doveşde că în Comitetul Executiv nu preşedintele impune o decizie. Fiecare are o opinie. Răzvan Lucescu nu este demis. În democraţie trebuie să guverneze legea şi votul majorităţii. Nu este antrenorul meu, este al echipei naţionale. Iar Răzvan Lucescu va avea în continuare tot sprijinul meu, la fel ca şi până acum", a spus şi preşedintele FRF, MIrcea Sandu.

După cinci partide disputate în Grupa D a preliminariilor pentru Campionatul European 2012, România ocupă locul al cincilea al clasamentului, cu cinci puncte. Reprezentativa României a câştigat un singur meci, cu Luxemburg, pe teren propriu, pierzând partidele din deplasare cu Franţa şi Bosnia-Herţegovina şi realizând două egaluri, cu Albania şi Belarus.

Pe primul loc al clasamentului se situează Franţa, cu 12 puncte, urmată de Belarus şi Albania, cu câte opt puncte, şi Bosnia-Herţegovina, cu şapte puncte, dar cu un meci mai puţin disputat. Ultimul loc al clasamentului îl ocupă Luxemburg, cu un singur punct.

În preliminariile Euro-2012, România mai are de disputat trei meciuri pe teren propriu, cu Bosnia-Herţegovina, Franţa şi Belarus, şi două partide în deplasare, cu Luxemburg şi Albania. La Campionatul European din Polonia şi Ucraina se califică direct prima clasată din fiecare grupă, formaţia de pe locul doi cu cel mai bun punctaj, iar celelate ocupante ale poziţiei secunde vor dispute un baraj tur-retur între ele.

×