x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua – Dinamo. Orgolii, istorie, torţe, fum, petarde

Steaua – Dinamo. Orgolii, istorie, torţe, fum, petarde

de Mihai Igirosanu    |    27 Feb 2014   •   20:36
Steaua – Dinamo. Orgolii, istorie, torţe, fum, petarde
Sursa foto: Razvan Pasarica/Agerpres
Steaua pleacă mare favorită în derby-ul cu Dinamo
Deşi dezechilibrat din punct de vedere valoric, dar şi al mizei, derby-ul cel mai aprins din fotbalul românesc, Steaua – Dinamo, programat mâine seară, de la ora 21:00, în Ghencea, se anunţă la fel de incendiar. Liga Profesionistă de Fotbal a dat liber galeriilor să folosească torţe, iar steliştii anunţă o atmosferă de zile mari.

 La iniţiativa clubului organizator, momentele dinaintea startului îi vor fi dedicate celei mai valoroase sportive a României, tenismana Simona Halep. Stelistă convinsă şi spectatoare la multe meciuri ale roş-albaştrilor, a 7-a jucătoare în clasamentul mondial va primi un tricou personalizat, un mare buchet de flori şi va da lovitura de începere a derby-ului.

După care va începe fotbalul propriu-zis, adică momentul în care echilibrul care ţine de tradiţie, orgolii, ironii mediatice sau duel al suporterilor va înceta. Din punct de vedere fotbalistic, distanţa dintre Steaua şi Dinamo e foarte mare. Ca între o echipă care îşi propune an de an să cucerească trofee şi să încerce ceva în cupele europene şi alta care se păcăleşte singură cu diferite proiecte de reconstrucţie.

Ultimele rezultate ale confruntărilor dintre Steaua şi Dinamo, adică victorii pe linie ale primei echipe, certifică evidenta superioritate a grupării din Ghencea. Nici atmosfera din lot nu o ajută prea mult pe Dinamo. Deunăzi, preşedintele Constantin Anghelache l-a criticat pe antrenorul Flavius Stoican într-un editorial pe care îl scrie în ziarul Ring, publicaţie deţinută de patronul Ionuţ Negoiţă. 


×