x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Au prins aripi pentru Europa

Au prins aripi pentru Europa

de Mihai Igirosanu    |    24 Aug 2010   •   00:00
Au prins aripi pentru Europa
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Jurnalul Naţional

Succesul impresionant, cu 3-0, obţinut duminică seară la Vaslui a venit perfect înaintea returului pe care Steaua îl va disputa mâine, la Zürich, cu Grasshoppers.

Noul antrenor al "roş-albaştrilor", Ilie Dumitrescu, a bifat în Moldova cel de-al treilea succes din tot atâtea partide de când a preluat trupa din Ghencea. "A fost o săptămână grea, rezultatul este important, meritul este al jucătorilor care s-au dăruit. Acest rezultat ne dă speranţe pentru returul de la Zürich. Meciul cu Grasshoppers de joi va fi unul foarte greu, elveţienii alcătuiesc o echipă foarte bine organizată, şi mai mult ca sigur că o să fie greu", a spus Dumitrescu imediat după triumful de la Vaslui.

Fostul mare internaţional are şi câteva propuneri pentru selecţionerul Răzvan Lucescu. "Băieţii au reuşit să subordoneze adversarul şi să câştige. Stancu a alergat foarte mult, este un alt jucător, la fel ca şi Tănase. În momentul de faţă sunt patru jucători, Tătăruşanu, Latovlevici, Tănase şi Stancu, care sunt în atenţia selecţionerului şi care ar trebui convocaţi la echipa naţională", a spus Dumitrescu.

În perspectiva meciului de joi seară, de pe Stadionul Letzigrund, din Zürich, suporterii "roş-albaştrilor" îşi pot cumpăra bilete chiar de la Stadionul Steaua. Preţul unui tichet este de 25 de franci elveţieni, iar fanii şi le pot procura de la tribuna oficială a arenei din Ghencea. FC Steaua a anunţat că nu se acceptă decât plata în moneda elveţiană.

În replică, după meci, tehnicianul spaniol al Vasluiului, Lopez Caro, cu zilele numărate pe banca tehnică a moldovenilor, părea dezorientat: "Nu prea am explicaţii pentru jocul nostru, e vorba despre decizii individuale, care uneori se rezolvă uşor, iar în unele cazuri există ghinion. Cu toate acestea, nu putem lua meritele adversarului". Referitor la faptul că suporterii i-au cerut demisia, Caro a spus: "Pe suporteri trebuie să-i respectăm, dar nu sunt de acord cu ei. În momentele cele mai complicate, echipa trebuie susţinută, inclusiv prin dorinţa mea pentru a ridica clubul cât mai sus".


Grasshoppers 0-3, Lille 0-0
Adversara Stelei în play-off-ul Europa League, Grasshoppers, a fost învinsă duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), de FC Lucerna. De la oaspeţi a lipsit, din cauza unei accidentări, atacantul român Cristian Ianu, iar portarul lui Grasshoppers, Konig, s-a accidentat şi va rata returul cu Steaua. Antrenorul "lăcustelor", Ciriaco Sforza, a folosit următoarea formulă: Konig ('41 Benito) - Menezes, Vallori, Smiljanici, Voser - Salatici - Lang ('71 Colina), Cabanas, Toko, Zuber - Rennella ('61 Emeghara). În Franţa, OSC Lille, adversara Vasluiului, a terminat la egalitate duminică, în deplasare, scor 0-0, la Sochaux. Antrenorul Rudi Garcia a folosit următoarea echipă: Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Beria - Balmont, Mavuba, Cabaye ('87 Dumont) - Gervinho, De Melo ('66 Frau), Hazard ('75 Sow).

×
Subiecte în articol: europa league