x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Contra, reactivat de Răzvan Lucescu

Contra, reactivat de Răzvan Lucescu

de Mihai Igirosanu    |    30 Aug 2010   •   00:00
Contra, reactivat de Răzvan Lucescu
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

În vârstă de 35 de ani, Cosmin Contra a fost convocat la echipa naţională pentru "dubla" cu Albania (3 septembrie, la Piatra-Neamţ) şi Belarus (7 septembrie, Minsk), din preliminariile CE 2012. Golul marcat duminică seară, în Ghencea, din lovitură liberă, l-a convins pe selecţionerul Răzvan Lucescu să-l reactiveze pe "Guriţă" chiar dacă acesta este, de ieri, jucător fără contract.

Contra a primit astfel şansa de a pune umărul pentru o a treia calificare din carieră, după ce a evoluat cu România la Euro 2000 şi Euro 2008. "Aveam biletele de avion pregătite pentru a pleca în Spania împreună cu familia, dar nu puteam refuza echipa naţională. Am spus mereu că, atât cât voi mai putea juca, vin oricând cu mare plăcere să ajut", a reacţionat Contra. Acesta a fost convocat şi în urma indisponibilităţii fundaşului dreapta de la FC Porto, Cristian Săpunaru. Derby-ul de duminică seară, între Steaua şi Timişoara, i-a mai provocat şi alte bătăi de cap selecţionerului Lucescu. Accidentaţi în acest meci, steliştii Răduţ şi Tănase au fost înlocuiţi cu Costin Lăzăr, şi respectiv cu Mihai Roman, ambii de la Rapid. Surprinde selecţionarea lui Roman, un jucător care a stat foarte mult pe tuşă din cauza unei accidentări grave. În vederea meciului de vineri seară, de la ora 21:00, de pe Stadionul Municipal din Piatra- Neamţ, FRF a tipărit 13.000 de bilete, la preţul de 25 de lei (peluze), 35 de lei (tribunele I şi a II-a).


Cei 23 ai lui Răzvan
Selecţionerul va miza pe 23 de jucători în vederea meciurilor cu reprezentativele similare ale Albaniei şi Belarusului. Iată lotul: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (FC Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (Steaua) - portari; Cristian Chivu (Inter Milano), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Cosmin Contra (FC Timişoara), Razvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ovidiu Dănănae ("U" Craiova), Vasile Maftei (Unirea Urziceni), Mihai Neşu (FC Utrecht) - fundaşi; George Florescu (Alania Vladikavkaz), Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Mihai Roman, Ovidiu Herea, Costin Lazăr (toţi de la Rapid), Răzvan Cociş (Al Nassr), Mirel Rădoi (Al Hilal), Gabriel Torje (Dinamo), Ciprian Deac (Schalke 04) - mijlocaşi; Marius Bilaşco (Unirea Urziceni), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Bogdan Stancu (Steaua), Daniel Niculae (AS Monaco).

×
Subiecte în articol: echipa nationala