x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cu Răzvan până în 2014?

Cu Răzvan până în 2014?

de Mihai Igirosanu    |    09 Sep 2010   •   00:00
Cu Răzvan până în 2014?
Sursa foto: Daniel Niculae/Reuters

Remiza din Belarus nu pare să-i clatine scaunul selecţionerului Răzvan Lucescu. Acesta se bucură în continuare de susţinerea preşedintelui FRF, Mircea Sandu, care a ţinut să-şi exprime ataşamentul faţă de antrenorul naţionalei la sosirea de la Minsk.

"Am fost mai buni, dar nu am reuşit să înscriem. Din şase puncte avem doar două. Cu Belarus am avut doar trei ocazii. Dacă batem în Franţa, lucrurile vor reveni pe făgaşul normal. Lui Răzvan Lucescu este posibil să îi prelungim contractul până în 2014", a declarat liderul de la Casa Fotbalului. Selecţionerul Lucescu nu a revenit cu echipa în România şi, din câte se pare, el a plecat direct de la Minsk într-o vacanţă. La aeroport nu au fost prezenţi nici Daniel Niculae, George Florescu, Ciprian Deac şi Ciprian Marica, care au mers direct către ţările unde evoluează. Pe de altă parte, atmosfera din cadrul lotului reprezentativ este destul de tensionată. Înaintea meciului de la Minsk, Răzvan Lucescu a avut două conflicte cu fundaşul stânga Răzvan Raţ, iar la finalul meciului cu Belarus a fost "înţepat" de atacantul Ciprian Marica, supărat că a fost introdus abia pe finalul întâlnirii: "Am încercat să dau totul în cele şapte minute pe care le-am avut la dispoziţie. Dar ce puteam să fac mai mult în şapte minute? Au fost doar şapte minute...", a declarat jucătorul lui Stuttgart.

Pe de altă parte, tabăra fraţilor Becali continuă să-şi exprime sub diferite forme poziţia împotriva selecţionerului. "Chivu m-a sunat să-mi spună că nu s-a referit la noi, ci că a făcut conferinţa doar din politeţe", a declarat Giovani Becali când a fost întrebat despre conferinţa de presă a căpitanului echipei naţionale, prin care i-a luat apărarea lui Răzvan Lucescu.


Franţa renaşte
Franţa şi-a revenit rapid după eşecul suferit la Paris împotriva Belarusului. Trupa lui Laurent Blanc s-a impus categoric la Sarajevo, 2-0 contra Bosniei, recuperând în stil de mare echipă punctele pierdute cu Hleb şi compania. Golurile francezilor au fost marcate de Benzema ('72) şi Malouda ('78). Iată cum au arătat echipele. Antrenorul Bosniei, Safet Susici, a aliniat următorul "11": Hasagici - Mujdza, Spahici, Nadarevici, Lulici - Ibricici, Rahimici ('74 Zeci), Misimovici, Pjanici - Ibisevici ('76 Jahici), Dzeko. Laurent Blanc a mizat pe: Lloris - Sagna, Rami, Mexes, Clichy - Mvila, A. Diarra - Valbuena, Diaby, Malouda ('80 Matuidi) - Benzema. Antrenor: Laurent Blanc.

GRUPA D
Belarus - România 0-0

Albania - Luxemburg 1-0
Salihi '37

Bosnia-Herţegovina - Franţa 0-2
Benzema '72, Malouda '78

Clasament
1. Albania 2 1 1 0 2-1 4p
2. Belarus 2 1 1 0 1-0 4p
3. Franţa 2 1 0 1 2-1 3p
4. Bosnia 2 1 0 1 3-2 3p
5. România 2 0 2 0 1-1 2p
6. Luxemburg 2 0 0 2 0-4 0p

Etapa viitoare: 8 octombrie: Luxemburg - Belarus, Albania - Bosnia-Herţegovina;
9 octombrie: Franţa - România.

×
Subiecte în articol: echipa nationala