x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Daniel Niculae: "Calificarea noastră depinde de rezultatul din Franţa"

Daniel Niculae: "Calificarea noastră depinde de rezultatul din Franţa"

07 Oct 2010   •   00:00
Daniel Niculae: "Calificarea noastră depinde de rezultatul din Franţa"
Sursa foto: /Intact Images

Atacantul lui AS Monaco, Daniel Niculae, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului L'Equipe, că naţionala României îşi respectă adversarele, dar nu se teme de nimeni, şi că meciul cu Franţa este important pentru şansele echipei antrenate de Răzvan Lucescu de a se califica la Euro-2012.

"Sper că este doar o impresie faptul că echipa României pare mai puţin puternică decât atunci când a pus probleme Franţei la Campionatul European şi în preliminariile CM. Până acum, nu avem rezultate rele. Problema este că nu reuşim să înscriem mai mult decât adversarii. Împotriva Albaniei credeam că vom reuşi, dar am fost egalaţi în ultimele minute. Chiar dacă este dificil de acceptat, ăsta este fotbalul. Calificarea noastră depinde de rezultatul din Franţa. Nu va condiţiona totul, dar este foarte important", a spus Niculae.

"Ambele echipe au nevoie de victorie. Doar că noi avem puţin mai multă nevoie decât voi. Echipa care va câştiga va obţine un avans faţă de cealaltă. Franţa este cea mai puternică echipă din grupă, dar asta nu înseamnă că vom veni pe Stade de France învinşi dinainte. Venim pentru a juca şi a câştiga. O victorie împotriva Franţei ne-ar motiva. Este posibilă. Noi respectăm pe toată lumea, dar nu ne este teamă de nimeni", a mai declarat internaționalul român.

Niculae a descris reprezentativa României ca fiind "o echipă echilibrată formată din tineri entuziaşti şi din jucători mai vechi, care îşi aduc contribuţia prin experienţă". "Problema la naţională este că nu avem prea mult timp de pregătire. Trebuie să ne comportăm foarte rapid ca o echipă. Antrenorul insistă asupra noţiunii de grup. Chiar dacă nu suntem Brazilia, ştim să dezvoltăm jocul, dar şi să aşteptăm", a precizat el.

×
Subiecte în articol: echipa nationala